avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cand inceteaza contractul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cand inceteaza contractul?

am si eu o intrebare: un angajat a intrat in preaviz pe data de 30 martie(prima zi).
pe 26 aprilie ar fi a 20-a zi de preaviz dar include si a doua zi de paste.se ia in calcul si ziua respectiva sau se prelungeste preavizul cu inca o zi si va inceta contractul pe 28 aprilie?
Cel mai recent răspuns: ginutz_a , utilizator 17:33, 1 Aprilie 2011
Se prelungeste preavizul cu inca o zi , din cauza zilei de 25 aprilie care este sarboare legala in care nu se lucreaza.
calculul este gresit. vorbim de 15 zile calendaristice, nu lucratoare
este gresala mea ca nu am specificat. preavizul este de 20 zile lucratoare. si as vrea sa stiu daca se va scade ziua de 25 Aprilie, care este data de incetare, prima zi nelucratoare(28 aprilie) sau ultima zi de preaviz(27 aprilie)?
4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
Preavizul se prelungeste pana in prima zi lucratoare.

Alte discuții în legătură

Perioada preaviz Alexandru catalin Gaidau Alexandru catalin Gaidau buna ziua,ma iertati ca va deranjez,eu lucrez in prezent cu un contract de munca cu 2 ore pe zi,dar de fapt lucrez in weekend cate 8 ore pe zi.in cazul unei ... (vezi toată discuția)
Demisie iura1729 iura1729 Buna ziua! As dori sa stiu cum trebuie sa procedez in conditiile in care incepand cu data de 28 octombrie 2011 vreau sa inchei relatiile de serviciu cu firma ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz impact impact Buna seara, Am nevoie si eu de o lamurire . Preavizul in cazul demisiei este de 15 zile [b]calendaristice[/b] pentru functiile de executie si 30 zile ... (vezi toată discuția)