avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua!
As dori sa stiu cum trebuie sa procedez in conditiile in care incepand cu data de 28 octombrie 2011 vreau sa inchei relatiile de serviciu cu firma la care lucrez din anul 2003.
Mai precis : cu ce data este corect sa intocmesc demisia (este vorba de demisie si nu de acordul partilor) daca mai am de efectuat 3 zile de concediu pe anul in curs (in cazul in care mai am dreptul la aceste 3 zile!) ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:11, 5 Octombrie 2011
In functie de numarul de zile din CIM pe care trebuie sa le acordati angajatorului ca preaviz, faceti calculul si inregistrati demisia la angajator.
In ceea ce priveste numarul de zile de concediu la care aveti dreptul calcul este:
nr. zile prevazut in CIM impartit la 12 inmultit cu nr. lunilor lucrate pana la data incetarii CIM.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
adelaida_07, utilizator
Demisia terbuie precedata de perioada de preaviz inscrisa in CIM. Daca perioada inscrisa este de 15 zile lucratoare, perioada de preaviz incepe cu data de 10 oct., iar demisia trebuie depusa cel tarziu vineri 7 oct. Zilele de CO fie le luati inainte de incetarea CIM (daca angajatorul este de acord) fie vor fi platite obligatoriu odata cu lichidarea.
iura1729 a scris:

Buna ziua!
As dori sa stiu cum trebuie sa procedez in conditiile in care incepand cu data de 28 octombrie 2011 vreau sa inchei relatiile de serviciu cu firma la care lucrez din anul 2003.
Mai precis : cu ce data este corect sa intocmesc demisia (este vorba de demisie si nu de acordul partilor) daca mai am de efectuat 3 zile de concediu pe anul in curs (in cazul in care mai am dreptul la aceste 3 zile!) ?
Va multumesc!

Depinde de termenul de preaviz prevazut in c.i.m. ? ... daca acesta este de 15 zile calendaristice , atunci demisia va trebui s-o depuneti pe data de 13 .09.2011.

Cele 3 zile de CO se pot lua pe perioada de preaviz, in caz contrar la incetarea raportului de munca se vor compensa in bani.

Cornel Vasile, Consilier juridic
Depinde de termenul de preaviz prevazut in c.i.m. ? ... daca acesta este de 15 zile calendaristice , atunci demisia va trebui s-o depuneti pe data de 13 .09.2011.

Cred ca este o neintelegere:
Este vorba de incetarea CIM la data de 28 octombrie nu septembrie.
Zilele de preaviz "se masoara" in zile lucratoare.
pneagu a scris:

Cred ca este o neintelegere:
Este vorba de incetarea CIM la data de 28 octombrie nu septembrie.
Zilele de preaviz "se masoara" in zile lucratoare.
[/quot

Chiar asa? ... unde exista aceasta obligativitate?

Codul Muncii prevede altceva .... nicidecum asa ceva

Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii gina.ro69 gina.ro69 buna seara,am fost angajata cu contr de munca, durata nedeterminata si am lucrat in acelasi loc si domeniu 23 ani,iar de comun acord cu angajatorul am incetat ... (vezi toată discuția)
Nespectarea preavizului de 45 zile pentru functie de conducere ContSters220328 ContSters220328 Sunt in functie de conducere am inaintat demisia cu preaviz dar nu am respectat perioada de 45 zile conform Noul cod al muncii. In contractul semnat de mine ... (vezi toată discuția)