avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DREPTUL MUNCII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DREPTUL MUNCII

buna seara,am fost angajata cu contr de munca, durata nedeterminata si am lucrat in acelasi loc si domeniu 23 ani,iar de comun acord cu angajatorul am incetat activitatea la 31 oct 2011 ,iar din 1 nov 2011 am facut un nou contract(tot cu durata nedeterminata) cu alta firma, .Intrebarile sunt urmatoarele:cind imi pot depune demisia si in ce conditii,cite zile sunt obligata sa muncesc de la data depunerii demisiei, cu ce data imi pot face alta angajare .cu multumiri
Cel mai recent răspuns: gina.ro69 , utilizator 08:27, 12 Noiembrie 2011
Perioada preavizului in cazul demisiei trebuie prevazuta obligatoriu in contractul individual de munca. Conform Codului Muncii ea nu trebuie sa depaseasca 20 zile calendaristice (pentru personalul de executie) sau 45 zile calendaristice (pentru personalul de conducere).
O noua angajare se poate face cu aceeasi data cu care ati incetat activitatea la angajatorul precedent (data din decizia de incetare a activitatii).
gina.ro69 a scris:

buna seara,am fost angajata cu contr de munca, durata nedeterminata si am lucrat in acelasi loc si domeniu 23 ani,iar de comun acord cu angajatorul am incetat activitatea la 31 oct 2011 ,iar din 1 nov 2011 am facut un nou contract(tot cu durata nedeterminata) cu alta firma, .Intrebarile sunt urmatoarele:cind imi pot depune demisia si in ce conditii,cite zile sunt obligata sa muncesc de la data depunerii demisiei, cu ce data imi pot face alta angajare .cu multumiri

1. Daca sunteti in perioada de proba, atunci nu este cazul sa va dati demisia , intrucat pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia, conform art.31 alin.3 C.mun.

2. Daca va dati demisia atunci incetarea contractului individual de munca va avea loc dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.
Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

=======

@ resurseumanealba
Durata maxima a termenului de preaviz in cazul demisiei este calculata in zile lucratoare si nu in zile calendaristice ...

Multumesc.
multumesc frumos pentru rasp.o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia la zi? anelice anelice As dori sa stiu daca pot sa-mi prezint demisia la zi fara preaviz. (vezi toată discuția)
Demisie aura19731991 aura19731991 buna ziua.sint angajata de 3 luni la o firma .dar doresc sa plec in alta parte.cum procedez?trebuie sa bag preaviz sau sa imi scriu demisia? (vezi toată discuția)