avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ref plangere penala
Discuție deschisă în Executare silită

Ref plangere penala

Buna ziua,
Am si eu o mica problema. Acum 2 ani am imprumutat pe cineva cu niste bani. Am facut un contract la notar, care este direct titlu executoriu. Individul nu mi-a inapoiat banii nici pana in ziua de azi. Am fost la un executor, i s-a pus oprire pe salariu, dar care e o suma foarte mica, avand in vedere ca are salariul minim pe economie.

am vorbit cu executorul si a zis ca o sa faca demersul si pentru a pune sechestru pe propritate, se pare ca are un teren si o casa.

Intrebarea mea este, daca pot sa ii fac si plangere penala. In contractul de la notar spune ca daca nu restituie banii se va pedepsi conform codului penal articolul 315.

Ce pot sa fac? ca sa imi recuperez banii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 18:12, 3 Martie 2011
din cate am vb si cu executorul se pare ca somatie care i-a trimis-o pentru executare pe imobiliara expira pe 10 martie.

Deci, daca nu plateste pana atunci, executorul o sa ii scoata la licitatie teren, casa ce are pe numele lui, nu? Si , stiti cumva cam cat mai dureaza si etapa asta?
Si daca nu reuseste sa vanda nimic, ce se intampla?
Daca sunt bunuri imobile se vor vinde, fiti fara grija. Importata este suma care o veti obtine prin vanzarea la licitatie imobiliara. Mai aveti posibilitatea sa adjudecati dvs. (daca sunteti interesata, evident) in contul pretului.
nu se stie cat dureaza. Stiu cazuri in care a durat 7 ani in care luna de luna s-a facut publicatie de vanzare, s-a reevaluat si dupa 7 ani s-a vandut la 50% din pretul ultimului raport de evaluare.
@dy.ciocan

Art.315 C.pen. se refera la "Lasarea fara ajutor"...poate reveniti cu detalii pe marginea acestui aspect, daca dvs. considerati necesar.

Astfel cum v-au spus si colegii, nu poate fi vorba despre nici o infractiune, in situatia expusa de dvs. In plus, interesul dvs. cred ca este sa va recuperati suma imprumutata...cat mai repede si nu peste multi ani.

@godot ne spune, cred, despre o situatie de exceptie, atunci cand afirma faptul ca, o executare silita poate dura 7 ani...dar nu il contrazicem, posibil... insa sper sa nu fie cazul dvs. mai ales ca puteti adjudeca si dvs. in contul creantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura AlinCornea AlinCornea Ajutati-ma va rog , Povestea mea. Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante de la proprietar cu probleme penale gabivoch gabivoch Buna seara. Revin cu problema Asociatiei noastre cu privire la acest proprietar de la care avem de recuperat aprox. 30.000 lei. Cele 2 apartamente au fost ... (vezi toată discuția)
Casa sub sechestru vanduta de executori si nu poate fi intabulata popandrei popandrei Buna ziua, am o problema si va rog sa imi dati un sfat. am participat in cursul lunii decembrie 2013 la o licitatie imobiliara . In urma licitatiei am cumparat ... (vezi toată discuția)