avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - suspendare 30 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - suspendare 30 de zile

buna ziua,

am fost sanctionata pe motivul ca am trecut pe culoarea rosie la semafor (trecusem pe galben...dar degeaba discuti cu ei, ca n-ai sanse...) si mi-au retinut carnetul, + amenda 4 puncte...mi s-a dat o dovada pe 15 zile.

am facut plangere contraventionala, am obtinut certif. de grafa, si mi-am luat permisul inapoi. dupa vreo 10 zile, ma trezesc acasa cu o instiintare, care fusese trimisa inainte de a-mi depune plangerea, cum ca imi este suspendat carnetul, si daca sunt prinsa conducand....bla-bla, infractiune....in fine, cica mi-ar fi suspendat carnetul la momentul asta, 30 de zile. (carnetul este la mine, ca doara mi-l ridicasem cu certif. de grefa, plangerea se va judeca in ianuarie 2012).

Ce sa fac in cazul asta? trec cele 30 de zile, si se considera ca permisul meu a fost suspendat? plangerea n-o retrag, fiindca vreau sa-mi anuleze amenda...

dar daca mi s-ar respinge plangerea, pe baza instiintarii acesteia, eu pot dovedi ca permisul meu fusese deja suspendat 30 de zile, deci nu mi l-ar mai putea suspenda....#-o

nu inteleg....cum se poate asa ceva...?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:03, 24 Iunie 2011
daca vi se respinge cererea/plangerea contraventionala..va trebui sa le lasati 30 de zile permisul
atat timp cat exista plangerea pe rolul instantei si ati dus certificat de grefa nu au cum sa suspende permisul.
daca aveti posibilitatea , mergeti pana la politie. poate cineva a introsus datele aiurea in calculator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis trecere pe rosu vsergiu vsergiu Buna ziua Tocmai mi-a fost suspendat carnetul pt. 30 de zile datorita trecerii pe culoarea rosie, desi eu trecusem pe galben. Intrebarile pe care le am ... (vezi toată discuția)
Contestatie suspendare permis rebigam rebigam Buna dimineata, In aceasta seara mi-a fost suspendat permisul pe motiv ca as fi trecut pe culoarea rosie a semaforului (Bucuresti intersectia ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis, amenda si puncte penalizare pentru trecere semafor rosu flori25rac flori25rac Spuneti-mi si mie pasii ce trebuie urmati pentru a face contestatie in instanta , unde si cui trebuie sa ma adresez?lucrurile sau intamplat asa: -miercuri ... (vezi toată discuția)