avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis trecere pe rosu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis trecere pe rosu

Buna ziua

Tocmai mi-a fost suspendat carnetul pt. 30 de zile datorita trecerii pe culoarea rosie, desi eu trecusem pe galben.

Intrebarile pe care le am sunt 2
1. care sunt sansele ca prin contestarea in instanta PV-ului sa imi recapat permisul si eventual, ce pot face pt. a le mari. Mentionez ca nu am avut martori, precum si faptul ca agentul a spus ca evenimentul a fost filmat
2. cum sunt dependent de masina (locuiesc la sat, iar copiii mei trebuiesc dusi la scoala in fiecare zi, care este in oras), ce pot face ca cel putin sa pot "temporiza" suspendarea. In sensul ca ea sa intre in vigoare intr-un moment care imi este prielnic (vacanta copiiilor).

Va multumesc
Sergiu
Cel mai recent răspuns: bogmim , utilizator 23:09, 15 August 2010
Daca asa a fost, adica ati trecut pe culoarea rosie, atunci va fi dificil sa castigati acea contestatie.
1. Daca contestati actul sanctionator, vi se va elibera carnetul in baza dovezii de inregistrare a plangerii si il veti avea pe toata durata procesului;
2.Daca veti pierde contestatia, va trebui sa predati carnetul la politie, in caz contrar, vi se va dubla perioada de suspendare a dreptului de conducere;
3. Nu se negociaza cu politia perioada care va profita dvs., pentru suspendare! :stunned:
Situatia este deosebit de dificila,avand problemele pe care le-ati aratat,dar nu cred ca veti reusi,mai ales ca neexistand martori,nu puteti dovedi cele petrecute.
Pe de alta parte,singura posibilitate ar fi ca agentul constatator sa fi comis greseli in consemnarea pe procesul verbal.
Verificati daca toate cele consemnate sunt corecte si daca mai exista rubrici ale actului necompletate,singur situatie care v-ar fi profitabila,putand invoca prevederile art.16/17 din OG nr.2/2001
eu cred ca va pierdeti timpul.sanctiunea este minima:30 zile
este greu de demonstrat ca semaforul nu era rosu ci galben
dupa cum au spus si colegii mei singura sansa este anularea pv pe motivul viciilor de fond.
1. Puteti face o plangere contraventionala, vedeti ce probe depune politia rutiera la dosar si va construiti apararea.
2. Daca depuneti plangerea ,va puteti recupera permisul, si "temporiza" suspendarea.
Va multumesc pt. toate raspunsurile primite pana acum. As mai avea de adaugat ca tocmai am observat ca incadrarea infractiunii a fost facuta gresit in PV.

Mai precis agentul a completat fapta ca fiind incadrata la art.100/alin. 3/lit. 1 (din Oug 195) adica "depasirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea rosie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferata", in loc de art. 100/alin. 3/lit. 4 adica: "nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului", ceea ce ar fi fost mai aproape de ceea ce a invocat agentul in PV.

Deci, imi creste acest aspect sansele de a obtine castig de cauza?

Va multumesc
Sergiu
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
vsergiu, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pentru trecere pe culoarea rosie a semaforului khristian23 khristian23 ieri noaptea mi-a fost retinut permisul pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului- acesta fiind motivul , nu si faptul... practic eu am trecut la ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat andreiberbecar andreiberbecar Buna ziua! Aseara am fost oprit de un echipaj al Politiei rutiere, in vederea suspendarii permisului de conducere pentru trecere pe culoare rosie. In ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal ContSters156394 ContSters156394 Buna ziua. Speta este in felul urmator: X circula cu autoturismul si la un semafor a tecut pe culoare galbena (dupa spusele acestuia, culorile de la ... (vezi toată discuția)