avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces verbal

Buna ziua. Speta este in felul urmator: X circula cu autoturismul si la un semafor a tecut pe culoare galbena (dupa spusele acestuia, culorile de la verde-galben-rosu se succedau foarte rapid), neavand timp sa opreasca. Politia il opreste, scrie proces verbal (trecere pe culoarea rosie a semaforului), X il semneaza. L-a contestat in instanta, iar acum nu stie cum sa se apere. Cumva, in cazul acestei contraventii, termenul de prescriptie este de 6luni? Daca instanta nu da o solutie mai devreme de acest termen, inseamna ca fapta nu va mai avea sanctiune, corect? Intreb pentru ca termenul prezentarii este la 7 luni de la data la care s-a semnat procesul verbal. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters156394 , utilizator 18:25, 30 Noiembrie 2010
Analizati continutul PV sub aspectul art 16,17,19,34 din OG nr 2/2001
Daca nu stapaniti procedura,contactati persoana calificata
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
ynocentta, utilizator
Prescriptia a fost intrerupta prin introducerea plangerii contraventionale. Pe parcursul litigiului, prescriptia nu curge.
Pacat, ma gandisem si la aceasta varianta, dar, evident, speram sa gresesc (adica prescriptia sa curga si in timpul litigiului). Acum, aduc in discutie alt subiect, strans legat de intrebarea mea initiala. Conform O.G. 2 / 2001, procesul verbal tebuie sa contina numele, prenumele, calitatea si institutia de care apartine agentul constatator, precum si ocupatia si locul de munca al contravenientului. Nu ma vazut deocamdata procesul verbal despre care vorbim, dar stiu ca, de regula, agentii constatatori omit asemenea detalii. Credeti ca se pot invoca aceste omisiuni si pe fond sa se obtina anularea P.V. in instanta (viciu de procedura)? P.V. , teoretic, mai trebuie sa contina si descrierea faptei contraventionale (a se deosebi de incadrarea conform prevederilor legale). Foarte putine procese verbale sunt intocmite ca la carte, de aceea si numarul mare de anulari in instanta, raportat la contestatiile depuse (pentru ca multi pur si simplu se supun autoritatii, fara a-si cunoaste drepturile si sansele in instanta). Va multumesc
in ceea ce priveste numele si calitatea agentului - aceste elemente nu lipsesc de pe nici un pv, de altfel sunt primele lucruri care trebuie scrise in pv, chiar inaintea numelui contravenientului. putin probabil sa lipseasca.
In privinta locului de munca al contravenientului - lipsa acestui element nu are nici o influenta cu privire la valabilitatea pv, nu este caz de nulitate absoluta deci nu veti avea nici o sansa invocind acest lucru.

in locul dvs as merge pe lipsa probatoriului si a obligativitatii agentului de a face dovada savirsirii contraventiei, mai ales cind se restring drepturi civile. depinde de judecatorul de care dai, mai ales ca acum s-a eliminat recursul :)

dar este cel mai bine sa contactati un avocat, macar sa va motiveze contestatia.
Da. Sincer, nu cred ca persoana in cauza reuseste sa obtina anularea p.v. Ca probatoriu in sprijinul constatarii faptei contraventionale, am inteles ca politia a depus in dosar fotografia cu scena despre care vorbim (trecerea pe culoarea rosie). Contravenientul afirma ca e vorba de un semafor care succede foarte rapid culorile galben-rosu si nu i-a permis oprirea in siguranta totala la culoarea galbena, de aceea a intrat in intersectie, iar fotografia l-a surprins pe culoarea rosie, care s-a afisat imediat. Nu vrea sa apeleze la un avocat, deci eu cred ca va avea permisul suspendat, asa cum s-a dispus de organul constatator.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis trecere pe rosu vsergiu vsergiu Buna ziua Tocmai mi-a fost suspendat carnetul pt. 30 de zile datorita trecerii pe culoarea rosie, desi eu trecusem pe galben. Intrebarile pe care le am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere dolce_2001 dolce_2001 Buna seara,as dori sa va cer parerea despre cum ar trebui sa procedez in urmatorul caz: La data de 11.10.2010 venind dinspre Soseaua Mihai Bravu ,cand am ... (vezi toată discuția)
Prezentare dovezi contestatie pv trecere pe rosu gabriellaptaru gabriellaptaru Buna ziua, In luna mai mi-a fost suspendat permisul de conducere pe motiv ca am trecut pe rosu. Mentionez ca am trecut pe verde, nici macar pe galben, doar ca ... (vezi toată discuția)