avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Daca am iesit din indiviziune pe cale judecatoreasca, mai platesc impozit suplimentar (daca aceasta reprezenta a doua locuinta) pe aceasta casa dobandita prin mostenire pentru o parte si iesire din indiviziune pentru o alta parte.
Cel mai recent răspuns: Misanschi , utilizator 16:59, 28 Februarie 2011
indiferent modul de dobandire al imobilelor, daca sunteti proprietar 100% pentru fiecare, platiti impozit.
Ma refer la impozit suplimentar, adica mai mult de 100%. Eu acum platesc 100% impozit?
dvs plateati in calitate de coproprietar impozit anual pt cota ce-o aveati . daca dupa ce-ati iesit din indiviziune ati devenit proprietar pe intreg, platiti impozit pt aceasta proprietate. nu e impozit suplimentar, nu e a doua locuinta, e doar una mai mare
Aceasta casa este o mostenire care avea si o parte indiviza pe care am dobandit-o, deci sunt proprietar pe 100%. Dar locuiesc in alta casa. Intrebarea era daca pe aceasta casa mostenita platesc impozit suplimentar fata de impozitul normal de 100% care-l platesc?
veti plati 100% impozit pentru prima casa , iar pentru a doua casa din mostenire 165% impozit (cu 65% in plus fata de prima casa).

Alte discuții în legătură

Impozit suplimentar Misanschi Misanschi Daca am iesit din indiviziune pe cale judecatoreasca, mai platesc impozit suplimentar (daca aceasta reprezenta a doua locuinta) pe aceasta casa dobandita ... (vezi toată discuția)
Impozit pt a doua locuinta? lore9pop lore9pop Am un apartament cumparat pe numele meu. Parintii mei au decedat, iar eu sunt unicul mostenitor, insa nu am deschis procedura succesorala din varii ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei parti comune a unei locuinte iorddy iorddy buna ziua Am si eu o intrebare sau mai bine zis sa zic pe scurt cum sta treaba: Tatal meu a primit o mostenire dintr-o casa nationalizata, pe actele careia ... (vezi toată discuția)