Am un apartament cumparat pe numele meu.
Parintii mei au decedat, iar eu sunt unicul mostenitor, insa nu am deschis procedura succesorala din varii motive.Primaria pe raza careia se afla locuinta parintilor mei, mi-a trimis o adresa prin care ma instiinta de faptul ca trebuie sa platesc o oarecare diferenta la impozitul anual datorat (pt. locuinta care apartinea parintilor mei, actualmente decedati). M-am prezentat la sediul primariei si mi s-a spus ca este considerata a doua locuinta desii nu este inca pe numele meu.
Este posibil asa ceva?
este posibil! in Romania orice este posibil!
Da, pentru că impozitul pentru respectiva casa intra in moștenirea lasată de părinti dvs, iar dvs dacă acceptati moștenirea, o acceptati si cu pasiv si cu activ...( fiind unicul moștenitor) ...nu sunteti obligat sa platiti acum impozitul, dar cand veti face succesiunea se vor aduna si aceste sume de bani de plată
E un abuz din partea primariei sa va considere acea casa ca a doua locuinta si sa va impoziteze suplimentar. Codul Fiscal, asa cum a fost el modificat, spune destul de clar ca nu se impoziteaza suplimentar locuintele subsecvente celei de domiciliu, dobandite prin succesiune legala!!!
Tot ce trebuie sa platiti este impozitul normal.