Care sunt ultimele modificari in modul de stabilire a impozitului pe imobile pt persoanele fizice? Situatia pentru care intreb acestea este urmatoarea:
Casa in Bucuresti aflata in coproprietate (mama mea si matusa dupa mama a acesteia) fara sa fie stabilite cotele-parti. Mama a primit jumatate de imobil prin succesiune de pe urma bunicii care era copropietara cu sora ei. Copropietara, matusa mamei, a decedat acum doi ani dar la dorinta mamei nu s-a deschis succesiunea (oricum mama mea este singura mostenitoare a matusii sale).
Pana acum un an impozitul l-a platit, pe baza buletinului mamei, fratele meu, iar factura emisa a fost pe numele ambilor copropietari. Anul acesta cei de la taxe si impozite i-au spus ceva de genul ca ei trebuie sa faca separarea si a mers initial la biroul taxe si impozite cu actul de succesiune de pe urma bunicii, buletinul mamei si certificatul de deces al matusei. Se pare ca aceste acte nu le sunt suficiente, vor si cert de casatorie al mamei (sa vada schimbarea de nume) desi in actul de succesiune este trecut numele actual al mamei si calitatea de fiica. De ce sunt cerute toate aceste acte? Certificatul de casatorie oricum nu arata ca numele ei de fata este acelasi cu al mamei ei (si al matusii) pentru ca numele de fata este numele de familie al tatalui ei, iar parinti au divortat (mama ei revenind la numele de fata).
Pe de alta parte pentru matusa au considerat suficient certificatul de deces, dar daca fac impozitare separata cum se face factura pe numele unei pesoane decedate?
Din iulie 2010 se impoziteaza suplimentar cladirile daca titularul are mai multe locuinte (cu exceptia celor dobandite prin mostenire legala).
Din acest motiv va sunt solicitate inscrisuri si informatii suplimentare.
Mostenire
silvia claudia
Buna ziua . Mama trebuie sa faca mostenirea dupa parinti, ele erau 2 surori, dar matusa a murit si are o fata majora. Aceasta mostenire se imparte intre mama ... (vezi toată discuția)