avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitare la mai multe proprietati
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitare la mai multe proprietati

A doua si a treia proprietate se impoziteaza suplimentar cu 65% respectiv 150% conform art 252 din Codul Fiscal in cazul in care prima este o boxa iar a doua este o parcare subterana? Ele nu au destinatie de locuinta ci doar alta destinatie dupa cum e mentionat si in evidenta Primariei. Cum e posibil sa se impoziteze suplimentar daca nu au destinatie de locuinta conform art 252 Cod Fiscal?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:08, 29 Septembrie 2013
Art.252 vorbeste despre cladire, nu despre locuinta (sau nu). Intradevar vechea reglementare vorbea despre "destinatie locuinta". Si mie mi se pare o aberatie, pentru ca in expeimarea art. apare notiunea de "domiciliu", ori in cazul expus de dvoastra, boxa si parcare, nu poate fi vorba despre domiciliu.

Mai sunt situatii, de exemplu cine locuieste la casa, unde exista mai multe corpuri, sa zicem C1 (casa principala) si C2 (anexa, magazie sau altele asemenea). Sunt curios, acolo C2 se impoziteaza suplimentar, cu toate ca este in acceasi curte si adresa cu C1?
1. In sensul art 252 cod fiscal, pentru toate cladirile care nu se afla la adresa de domiciliu sau nu sunt dobandite prin succesiune legala(mostenire) se datoreaza impozit majorat :
(3) În cazul deţinerii a două sau mai multe clădiri în afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determină în funcţie de ordinea în care proprietăţile au fost dobândite, aşa cum rezultă din documentele ce atestă calitatea de proprietar.
[ link extern ]

2. C2 aflata la aceeasi adresa cu C1 se impoziteaza ca si C1, conform punctului 51din normele metodologice de aplicare a prevederilor 252 cod fiscal :
"51. Clădirile distincte situate la aceeași adresă, proprietatea aceleiași persoane fizice, nu intră sub incidenţa prevederilor art. 252 din Codul fiscal"
.[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua cladiri la aceeasi adresa (imobil), nu pot fi impozitate suplimentar? octavian57 octavian57 Va rog daca stie cineva ... 1.Este corecta informatia conform căreia dacă la acceaţi adresa de imobil(acelaşi CF)daca am două cladiri -case de locuit, ... (vezi toată discuția)
Calculare impozit majorat pe cladiri ctaipan ctaipan Buna ziua, Am cumparat un apartament dar adresa de domiciliu din buletin este pe casa parintilor. Este corect sa se calculeze impozit majorat pentru ... (vezi toată discuția)
Calculul impozitului pentru a doua si a treia locuinta. Videodek Videodek as vrea sa stiu cum se calculeaza impozitul pentru locuinte deoarece in ordine cronologica a achizitionarii detin mai intai un garaj,apoi un spatiu comercial ... (vezi toată discuția)