avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Calculare impozit majorat pe cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Calculare impozit majorat pe cladiri

Buna ziua,

Am cumparat un apartament dar adresa de domiciliu din buletin este pe casa parintilor. Este corect sa se calculeze impozit majorat pentru apartamentul pe care l-am achizitionat? Acest apartament este singurul imobil pe care il am in proprietate.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 10:22, 9 Ianuarie 2014
Daca dvs nu detineti cota parte din imobilul in care locuiti cu parintii nu datorati pentru apartamentul cumparat impozit majorat. Apartamentul trebuie asimilat cladirii de la adresa de domiciliu conform punctului 49 din normele de aplicare ale art 252 cod fiscal :
"49. În cazul persoanei fizice care deţine în proprietate mai multe clădiri, iar domiciliul său nu corespunde cu adresa niciuneia dintre aceste clădiri, prima clădire dobândită în ordinea stabilită potrivit prevederilor pct. 40 este asimilată clădirii de la adresa de domiciliu."

Cod Fiscal, Art 252: :
[ link extern ]

norme art 252 : :
[ link extern ]
Daca sunteti proprietarul unui singur imobil, nu trebuie sa platiti impozit majorat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit locuinte Srb Srb In 2012 am dobandit printr-un contract de vanzare cumparare un apartament in predeal. Acuma am dobandit la fel unul in Bucuresti. Eu am buletin de ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit cladire vux vux Maria are ca adresa de domiciliu apartamentul aflat in proprietatea fiului dansei. In continuare Maria mosteneste casa parintilor intr-o alta localitate ... (vezi toată discuția)
Impozitare a doua cladire bogdancristi bogdancristi Buna ziua, Am o intrebare legata de impozitul pe cladiri, in cazul meu fiind o situatie mai ciudata. Adresa de domiciliu o am in Slatina,jud Olt dar nu eu ... (vezi toată discuția)