In 2012 am dobandit printr-un contract de vanzare cumparare un apartament in predeal. Acuma am dobandit la fel unul in Bucuresti. Eu am buletin de Bucuresti.
1) Declararea apartamentului din predeal se face la primaria din Predeal sau trebuie sa il declar si in Bucuresti la taxe si impozite?
2) Am inteles ca se plateste un impozit de 65% mai mult la ultimul apartament dobandit ?
3) La al 3-lea apartament care este marja, ramane tot de 65% in plus sau mai creste?
Va multumesc
1. Declararea se face la locul unde se afla imobilul.
2+3. Cod fsical: Art. 252 Majorarea impozitului datorat de persoanele fizice ce deţin mai multe clădiri
(1) Persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri, majorat după cum urmează:
a) cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;
b) cu 150% pentru a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;
c) cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.
(2) Nu intră sub incidenţa alin. (1) persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri dobândite prin succesiune legală.
Norme metodologice:
49. În cazul persoanei fizice care deţine în proprietate mai multe clădiri, iar domiciliul său nu corespunde cu adresa niciuneia dintre aceste clădiri, prima clădire dobândită în ordinea stabilită potrivit prevederilor pct. 40 este asimilată clădirii de la adresa de domiciliu.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Impozit apartament
shumi84
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatorul caz.
Am un apartatament (al 2-lea) proprietate personala pe care l-am inchiriat unei persoane ... (vezi toată discuția)