avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Calcul impozit cladire
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Calcul impozit cladire

Maria are ca adresa de domiciliu apartamentul aflat in proprietatea fiului dansei.

In continuare Maria mosteneste casa parintilor intr-o alta localitate (dar fara a-si modifica domiciliul) si mai apoi cumpara un apartament, pastrandu-si in continuare vechea adresa de domiciliu (apartamentul primit in folosinta de la fiu).

La calculul impozitului pentru apartamentul dobandit de Maria prin cumparare, Primaria localitatii aplica un procent de majorare de 65% pe motiv ca noua locuinta este "in afara celei de la adresa de domiciliu", desi imobilul de la adresa de domiciliu nu-i apartine de fapt.

Intrebarea mea este cat de legala e aceasta masura si ce articol se poate invoca pentru contestarea ei?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 21:12, 30 Ianuarie 2014
Maria va datora impozit numai pentru cladirile care sunt proprietatea dumneaei.
Prin urmare daca Maria are domiciliu intr-o cladire care nu este si proprietate nu datoreaza impozit.
Maria datoreaza impozit pentru cladirea cumparata si pentru cladirea obtinuta prin succesiune legala (Cod fiscal, art 252,alin 2)
[ link extern ]
si normele metodologice de aplicare - art 252 punct 49 :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare impozit majorat pe cladiri ctaipan ctaipan Buna ziua, Am cumparat un apartament dar adresa de domiciliu din buletin este pe casa parintilor. Este corect sa se calculeze impozit majorat pentru ... (vezi toată discuția)
Impozitare a -3-a locuinta jonel jonel Eu si sotia avem deja un apartament si o garsoniera . Ea a mostenit un apartament intr-un complex nou rezidential si impozitul pe cladire este ca si la a treia ... (vezi toată discuția)
Calculul impozitului pentru a doua si a treia locuinta. Videodek Videodek as vrea sa stiu cum se calculeaza impozitul pentru locuinte deoarece in ordine cronologica a achizitionarii detin mai intai un garaj,apoi un spatiu comercial ... (vezi toată discuția)