avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Doua cladiri la aceeasi adresa (imobil), nu pot fi ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Doua cladiri la aceeasi adresa (imobil), nu pot fi impozitate suplimentar?

Va rog daca stie cineva ...
1.Este corecta informatia conform căreia dacă la acceaţi adresa de imobil(acelaşi CF)daca am două cladiri -case de locuit, acestea nu se impoziteaza suplimentar ( adica una din ele funcţie de data dobîndirii)!!!
Unde pot găsi aceasta prevedere in Codul Fiscal -Normele Metodologice
2.Dacă pe acelaşi imobil (acelaşi CF) am intabulate o casa- locuintţă si o anexa gosopdarească (imobil distinct pe teren) , cum se imopzitează? Anexa suplimentar ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 21:37, 11 Februarie 2015
Ambele se impoziteaza,si locuinta si anexa, iar pentru ultima se plateste si impozit majorat cu 65%. Nu se platea impozitul majorat prevazut de art. 252 Cod fiscal + norme met. daca exista doar un singur corp de cladire!
Un mic sfat, cand cineva spune "am auzit ca.." aveti de-a face cu un lautar B-).
Dupa ce am studiat Codul Fiscal si Normele metodologice uitati ce am gasit la art 51
"51. Clădirile distincte situate la aceeaşi adresă, proprietatea aceleiaşi persoane fizice, nu intră sub incidenţa prevederilor art. 252 din Codul fiscal.sursa:
[ link extern ]

Oare este raspunsul la a intrebarile mele/?//
Da, acesta este raspunsul la intrebarea dvs, cladirile aflate la aceeasi adresa nu se impoziteaza diferit conform pct 51 din normele metodologice de aplicare ale art.252 Cod Fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare la mai multe proprietati gabi1974 gabi1974 A doua si a treia proprietate se impoziteaza suplimentar cu 65% respectiv 150% conform art 252 din Codul Fiscal in cazul in care prima este o boxa iar a doua ... (vezi toată discuția)
Impozitare a doua locuinta adri129 adri129 Am o casa modesta, stil vechi, pe care vreau sa o pastrez in forma in care este. Avand destul spatiu in curte m-am gandit sa construiesc mai in spate o alta ... (vezi toată discuția)
Impozit pe locuinta aura62 aura62 Buna seara tuturor, va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la calcularea impozitului pe locuinta in urmatoarele conditii: -mentionez ca este vorba despre ... (vezi toată discuția)