avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitare a doua locuinta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitare a doua locuinta

Am o casa modesta, stil vechi, pe care vreau sa o pastrez in forma in care este. Avand destul spatiu in curte m-am gandit sa construiesc mai in spate o alta casa cu suprafata de aproximativ 80 mp. Intrebarea mea este : fiind construita la aceeasi adresa si pe acelasi nume ca si prima casa, se va considera ca fiind o a doua proprietate ? Cum se va calcula impozitul?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 22:52, 21 Ianuarie 2014
Se pare ca nu, daca norma asta mai este in vigoare:
Normele Metodologice de aplicarea a Codului Fiscal aprobate prin HG 44/2004 - art. 252 pct.51 " Cladirile distincte SITUATE LA ACEEASI ADRESA, proprietatea aceleasi persoane fizice, nu intra sub incidenta prevederilor art.252 din Codul Fiscal (adica nici acestea nu se majoreaza)

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2014
nucu$, utilizator
In cazul dvs, se va considera corpul 1 si corpul 2, lucru mentionat si in cadastru, iar acest lucru le va da posibilitatea celor de la impozite si taxe sa va impoziteze majorat, considerandu-le doua cladiri. Desi cele 2 cladiri vor avea acelasi numar postal, vor fi consderate corpuri separate. Imi pare rau ca nu am gasit paragraful care specifica acest lucru.

Daca veti veni cu constructia noua in prelungirea celei vechi, atunci anul constructiei cladirii vechi, va fi actualizat la anul in care terminati constructia cea noua.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
gmancila, utilizator
Mai vedeti si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Veti gasi si link-urile catre temeiul legal 2013
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
nucu$, utilizator
@Nucu, aveti dreptate :bow:

Pot sa va asigur ca exemplu relatat mai sus este real, contribuabilul a ajuns si in audienta la director si datorita faptului ca aparea numerotarea celor doua corpuri de cladire data de cadastru a fost impozitat majorat. Culmea ironiei ca cel dinainte a fost impozitat ca fiind un singur corp de cladire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare la mai multe proprietati gabi1974 gabi1974 A doua si a treia proprietate se impoziteaza suplimentar cu 65% respectiv 150% conform art 252 din Codul Fiscal in cazul in care prima este o boxa iar a doua ... (vezi toată discuția)
Calculul impozitului pentru a doua si a treia locuinta. Videodek Videodek as vrea sa stiu cum se calculeaza impozitul pentru locuinte deoarece in ordine cronologica a achizitionarii detin mai intai un garaj,apoi un spatiu comercial ... (vezi toată discuția)
Buna ziua detin un apartament intr-o curte cu doua corpuri de ... olimpului olimpului Buna ziua detin un apartament intr-o curte cu doua corpuri de cladireA si B ,construite in perioade diferite (1865-1939) .In fiecare cladire sint doua ... (vezi toată discuția)