avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua detin un apartament intr-o curte cu doua ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua detin un apartament intr-o curte cu doua corpuri de ...

Buna ziua detin un apartament intr-o curte cu doua corpuri de cladireA si B ,construite in perioade diferite (1865-1939) .In fiecare cladire sint doua apartamente ,dar nici unul nu are parti de folosinta individuala sau comuna in corpul de cladire al celuilalt corp.Peste fiecare corp exista spatiu de pod , Podul de deasupra apartamentului meu,corp cladire B, este in folosinta exclusiva a familiei mele dela constructie (1939), vecinii care au primit casa de la stat dupa natinalizare si apoi au cumparat-o ,ne fiind interesati sa foloseasca podul l am folosit doar noi .La intrarea in pod exista o camera de serviciu si o mansarda ,care imi apartin cu acte (ambele masurind 28,69mp ) ,pe care le am amenajat in spatiu locuibil.Dorind sa ies din indiviziune si apoi platind o sulta sa obtin legal podul (care in majoritate are inaltimea de 120-70 cm) m-am lovit de problema ridicata de ICRAL cum ca podul ar apartine SI proprietarilor corpului A. Daca este corect ? sau cladirile fiind construite in periode diferite ,fara parti de folosinta comuna ,au dreptul la poduri separate ? cu multumiri Daniela
Cel mai recent răspuns: olimpului , utilizator 08:29, 26 Iunie 2022
Trebuie vazute si citite actele de constructie/proprietate si cadastrul. Ca se contrazic niste lucruri in ceea ce spuneti.
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar verificarea responsabila a cartii tehnice a constructiei si documentele dv de achizitie bun imobil+anexe
Buna dimineata .Ce anume din cartea tehnica? Imobilul a fost mostenit dela parintii mei 2002,care l au mostenit dela bunicul meu 1944,care a cumparat in 1924 corpul A si a construit in 1939 corpul B. Eu l-am mostenit in 2002 ,dar m-am nascut in acest imobil . cu multumiri
Buna dimineata .Ce lucruri in contradictie ati gasit ? Am cadastru si actele de proprietate ale fiecarui apartament .Cum putem inainta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb de spatii auxiliare in vederea unei constructii suplimentare. MV1 MV1 Desi am mai pus in discutie parti din subiectul care va urma, il voi mai pune o data in intregime in discutie si poate cineva va avea rabdare sa-l citeasca si ... (vezi toată discuția)
Trecerea in proprietate a spatiilor comune razvan .neacsu razvan .neacsu Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu cateva informatii privind posibilitatea trecerii in proprietate a unor parti din spatiile de folosinta comuna. Context: ... (vezi toată discuția)
Probleme cu primaria din lugoj povi povi de curand la mine acasa mi s-a verificat suprafata locuibila de catre un inspector.Dupa acest control mi s-a emis un proces verbal de instiintare de plata cu o ... (vezi toată discuția)