avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Depunere Statut actualizat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Depunere Statut actualizat

Pentru depunerea la Judecatorie a Statutului unei asociatii in forma finala, cu toate modificarile la zi, trebuie facuta in baza vreounei alte hotatari?
Mentionez ca Statutul nu se modifica cu nimic, doar este redactat in forma finala, modificarile fiind deja inregistrate prin Hotarari de Adunari Generale si Hotatari de Consiliu Director..si incheierile judecatoresti sunt definitive si irevocabile.
Se si creaza confuzii si interpretari in momentul cat se mai fac modificari, pentru ca asociatia fiind din 1994... si fiind destul de des modificat. Exista doar varianta Statutului din 1994...si restul modificarilor sunt razlete in functie de cum au fost depuse. M-am gandit la necesitatea si usurarea practicii, avand o forma redactata a statutului la zi.
Daca ar mai trebui si vreo hotatare in acest sens, va trebui Hotatare a Adunarii Generale sau Hotarare a Cosiliului Director? Sau deloc, doar o cerere...
Si inca ceva, statutul ar trebui autentificat la notar?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: luizacsinte , utilizator 11:27, 1 Martie 2011
Statutul trebuie autentificat la notar sau atestat de catre un avocat.
Cred ca se face doar o simpla cerere ...
Asa ma gandisem si eu ...nu vad ce ar putea scrie intr-o hotatare ...ca practic nu s-ar hotara nimic, doar ca se depunde statutul actualizat , modificarile toate fiind inregistrate.

Daca mai are cineva o parere, o astept . Multumesc !
OUG 26/2000
CAPITOLUL IV
Modificarea actului constitutiv şi a statutului asociaţiei sau fundaţiei

Art. 33. - (1) Modificarea actului constitutiv şi/sau a statutului asociaţiei se face prin înscrierea modificării în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul asociaţia, cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor art. 8-12.

(2) Cererea de înscriere a modificării va fi însoţită de procesul-verbal al adunării generale, în formă autentificată, iar în cazul modificării sediului, de procesul-verbal al şedinţei consiliului director, în formă autentificată, în situaţia prevăzută la art. 21 alin. (3).

(3) Demersurile pentru autentificarea procesului-verbal şi înscrierea modificării se întreprind de consiliul director. Pentru efectuarea formalităţilor la notarul public nu este necesară prezenţa altor persoane decât aceea a membrilor consiliului director sau a unora dintre ei, desemnaţi de adunarea generală ori de consiliul director, după caz.

(4) Menţiunea privitoare la schimbarea sediului se va opera, dacă este cazul, atât în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor de la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie se află vechiul sediu, cât şi în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie se află noul sediu. În acest scop, o copie de pe încheierea prin care s-a dispus schimbarea sediului va fi comunicată, din oficiu, judecătoriei în circumscripţia căreia asociaţia urmează să-şi aibă noul sediu.

Art. 34. - Dispoziţiile art. 33 se aplică în mod corespunzător în cazul modificării actului constitutiv şi/sau a statutului fundaţiei.

Mentionez ca modificarile sunt inregistrate...insa nu exista o forma actualizata redactata a Statutului...
Doar vreau sa depun forma finala.... fara a face modificari :)

Legea o citesc si eu , multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare componenta organe de conducere casa de ajutor reciproc legally brunette legally brunette Buna ziua ! Imi puteti da detalii privind procedura de modificare a componentei nominale a organelor de conducere pentru un CAR si notificarea acesteia catre ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie enacheii enacheii Ce acte sunt necesare pentru dosarul care trebuie depus la judecatorie in cazul schimbarii presedintelui la o asociatie studenteasca? (vezi toată discuția)
Schimbare sediu beatrice-gabriela beatrice-gabriela buna ziua as dori sa stiu: 1. unde trebuie sa merg pentru a-mi schimba sediul ong-ului si ce acte imi trebuie? 2.in cazul in care un ong se desfiinteaza ce ... (vezi toată discuția)