avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Presedinte asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Presedinte asociatie

Ce acte sunt necesare pentru dosarul care trebuie depus la judecatorie in cazul schimbarii presedintelui la o asociatie studenteasca?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 15:06, 15 Noiembrie 2013
Art. 33.
(1) Modificarea actului constitutiv si/sau a statutului asociatiei se face prin inscrierea modificarii in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la grefa judecatoriei in a carei circumscriptie teritoriala isi are sediul asociatia, cu aplicarea corespunzatoare a prevederilor art. 8-12.
(2) Cererea de inscriere a modificarii va fi insotita de procesul-verbal al adunarii generale, in forma autentificata, iar in cazul modificarii sediului, de procesul-verbal al sedintei consiliului director, in forma autentificata, in situatia prevazuta la art. 21 alin. (3).
(3) Demersurile pentru autentificarea procesului-verbal si inscrierea modificarii se intreprind de consiliul director. Pentru efectuarea formalitatilor la notarul public nu este necesara prezenta altor persoane decat aceea a membrilor consiliului director sau a unora dintre ei, desemnati de adunarea generala ori de consiliul director, dupa caz.
(4) Mentiunea privitoare la schimbarea sediului se va opera, daca este cazul, atat in Registrul asociatiilor si fundatiilor de la grefa judecatoriei in a carei circumscriptie se afla vechiul sediu, cat si in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la grefa judecatoriei in a carei circumscriptie se afla noul sediu. In acest scop, o copie de pe incheierea prin care s-a dispus schimbarea sediului va fi comunicata, din oficiu, judecatoriei in circumscriptia careia asociatia urmeaza sa-si aiba noul sediu.

Art. 34.
Dispozitiile art. 33 se aplica in mod corespunzator in cazul modificarii actului constitutiv si/sau a statutului fundatiei.
Cererea de inscriere a modificarii este un formular tipizat? si daca da de unde se poate procura.
Multumesc pentru raspunsuri.
Textul pe care l-ati furniazat dvs. este vechi de vre-o 8 ani. S-au mai schimbat cate ceva intre timp. Nu mult dar destul de importante unele modificari.
Pentru modificarea componentei CD veti avea nevoie de:
- hotarare a Adunarii Generale in 4 exemplare. Ca si forma va recomand sa o aveti atestata de un avocat. Depinde de judecatorii, se admite si doar semnata de membrii AG.
- cerere de modificare
- taxa judiciara de 100 lei si timbru de 0,3 lei
- copie dupa ultima hotarare judecatoreasca
- copie dupa actul de identitate al persoanei respective
Formularul este cel prevazut in anexele Ordinului Ministrului Justitiei nr.954 / 2000. nLa restul punctelor a raspuns dl.Octavian Rusu. nUnele judecatorii cer si copie simpla de pe actul constitutiv initial si statutul initial - de vazut ce are afisat ca cerinte acea judecatorie, ca sunt mici variatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare componenta organe de conducere casa de ajutor reciproc legally brunette legally brunette Buna ziua ! Imi puteti da detalii privind procedura de modificare a componentei nominale a organelor de conducere pentru un CAR si notificarea acesteia catre ... (vezi toată discuția)
Depunere statut actualizat luizacsinte luizacsinte Pentru depunerea la Judecatorie a Statutului unei asociatii in forma finala, cu toate modificarile la zi, trebuie facuta in baza vreounei alte ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu beatrice-gabriela beatrice-gabriela buna ziua as dori sa stiu: 1. unde trebuie sa merg pentru a-mi schimba sediul ong-ului si ce acte imi trebuie? 2.in cazul in care un ong se desfiinteaza ce ... (vezi toată discuția)