avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte pentru imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte pentru imobil

Suntem 3 frati,unul locuieste in Germania,unul in Italia iar eu in Romania in apartamentul mamei noastre.Ea e decedata si nu a facut acte pentru nici unul dintre noi pe apartament dar fratii mei vor sa renunte la partea lor si sa devin eu proprietar.Intrebarea mea este :Ce acte au nevoie fratii mei pentru a renunta la mostenire?.Va multumesc.
O declaratie si datele de indentificare ale imobilului. Niciun act in plus.
Datele de identificare ale imobilului adica exstrasul de carte funciara?
Prin renuntarea la mostenire se intelege manifestarea de vointa succesibilului care, exercitandu-si dreptul de optiune succesorala in termenul legal, declara ca nu doreste sa uzeze de drepturile pe care vocatia sa succesorala i le confera, desfiintand retroactiv titlul sau de mostenitor. Renuntarea la mostenire este un act juridic solemn si pentru a fi valabila trebuie sa fie facuta printr-o declaratie la notarul public de la locul unde s-a deschis mostenirea. Renuntarea poate fi facuta si in fata altui notar public decat celdin raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului, caz in care un exemplar autentificat al declaratiei va fi trimis la notarul public unde este tinut registrul special de renuntari.

Fratii dvs trebuie sa dea o declaratie la notariat prin care sa specifice ca renunta la mostenirea dupa mama dvs.
Aceste declaratii mai pot fi date la ambasada Romaniei din tarile unde sunt plecati fratii... sau la un consulat de acolo... Nu numai la un notar...
Datele de identificare, adica adresa, daca are CF atunci mentionat CF numarul etc...
Fratele meu din Italia nu are adresa din buletin ca locuieste in Italia deci poate sa mearga la ambasada acolo si sa faca declaratia sau trebuie sa vina in Romania?Va multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Renuntare succesiune dandin dandin mama si fratele meu vor sa renunte la succesiunea dupa tatal nostru in favoarea mea.fratele este stabilit in germania si din cauza pandemiei nu poate sa revina ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor Mihaill Mihaill In ce consta declaratia de renuntare la mostenire-succesiune?Este suficienta inscrierea efectuata de notar in fata caruia s-au prezentat toti mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire hlli hlli Renuntare la mostenire. Am o singura sora care traieste in Canada. Mama noastra a decedat de curand. Sora mea doreste sa renunte la mostenire. Nu avem ... (vezi toată discuția)