avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA la norma - Beneficiarul mi-a cerut sa ii dau ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA la norma - Beneficiarul mi-a cerut sa ii dau facturi cu TVA

Sunt PFA cu norma de venit, neplatitor de TVA si prestez servicii IT.

Beneficiarul cu care am contract de prestari servicii IT (firma platitoare de TVA) mi-a cerut sa ii dau facturi cu TVA. Asta inseamna ca trebuie sa devin platitor de TVA.

Ma poate lamuri cineva ce avantaje poate avea beneficiarul meu daca eu incep sa ii dau facturi cu TVA?

Pentru mine inseamna mai multe declaratii si probabil nevoia de angaja un contabil.

Cel mai recent răspuns: alexberi , utilizator 17:13, 14 Martie 2011
Ai facut contract cu el? Scrie acolo ca pretul serviciilor include TVA? Sa nu te trezesti ca in contract scrie pretul serviciilor include TVA, in cazul asta tu ai de pierdut, din cat incasezi 24% TVA revine statului. Daca te-ai inteles la pretul serviciilor fara TVA (1000 RON sa zicem) atunci ii facturezi daca vrea cu TVA 1240 RON, 240 RON dai statului tu ramii cu 1000 RON, el urmand sa-si recupereze cei 240 RON. Daca in intelegerea voastra se spune ca pretul include TVA, el isi poate recupera TVA-ul din valoarea facturii tale iar tu o sa ai un venit mai mic (facturezi 1000 RON cu TVA, venitul tau o sa fie 1000/1.24 adica 806.45 RON, restul revine statului ca TVA 1000 - 806.45)
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
Popu, utilizator
E vorba de un reinnoirea unui contract.
Mi s-a parut suspect ca nu a vrut sa imi spuna de ce vrea facturi cu TVA, mi-e sa nu caute motive ca sa nu reinnoiasca contractul.

Stie cineva ce avantaje ar putea avea o firma platitoare de TVA daca facturile mele de prestari servicii contin TVA? Comparativ cu daca ar primi facturi fara TVA...
Pai e simpla treaba dupa mine, ma gandesc ca incearca sa te fraiereasca cu TVA-ul. Pina acum sa zicem ii facturai 1000 RON, tu ramii cu 1000 RON (daca nu esti inregistrat in scopuri de TVA); daca te inregistrezi in scopuri de TVA si tu il facturezi tot cu 1000 RON, el isi recupereaza TVA-ul din astia 1000 RON, tu ramii doar cu 806.45 RON, restul pina la 1000 e TVA datorat statului. Firma isi recupereaza TVA-ul, 193.55 RON.
Cazul 2:
Daca e baiat de treaba (si drac stie pentru ce motiv vrea el sa dea TVA in plus si dupa aia sa astepte sa-l recupereze), ce facturai inainte cu 1000 RON facturezi acum cu 1240 (1000 + TVA), cei 240 RON ii dai statului, firma isi va recupera cei 240 RON in plus de la stat.

Incearca in sectiunea TVA, probabil o sa primesti raspunsuri mult mai bune acolo, Jester e meseriasul in TVA dupa mine ...
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
Popu, utilizator
Daca e varianta a doua, imi da 1240 RON (sau cu 5% mai putin), el isi deduce 240 RON.
Intrebarea e, am eu dreptul sa deduc cheltuieli din TVA-ul pus pe factura?
Adica din cei 240 RON sa ma deduc consumabile de birou, TVA-ul dat pe un computer, etc..
Alex daca te inregistrezi in scopuri de TVA recuperezi TVA-ul de pe produsele / serviciile achizitionate (daca sunt cheltuieli deductibile); numa cred ca o sa ai bataie mai mare de cap...
Citeste si discutia de mai jos,e legata tot de TVA, la norma de venit si ce beneficii ai putea avea ...

www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Deducere tva pentru servicii platite catre pfa platitor de tva alexberi alexberi Este posibil ca o firma sa isi recupereze TVA-ul platit pe servicii care un PFA platitor de TVA si in acelasi timp PFA-ul sa isi deduca TVA-ul pe ... (vezi toată discuția)
Factura de recuperare tva extern mihaela2513 mihaela2513 Buna ziua. Lucrez la o firma de transport international de marfa, iar TVA de pe facturile externe il recupereaza o firma din Danemarca, acesti la randul ... (vezi toată discuția)
Ajustare stoc de marfa la o firma care a devenit platitoare tva mariax2014 mariax2014 Buna ziua, Ajustarea stocului de marfa la o firma care a devenit platitoare TVA se inregistraza prin : 4426=371 ; 371=4428 ; 378=4428 ; TVA inregistrat ... (vezi toată discuția)