avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sustragere bani incasati
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sustragere bani incasati

As avea si eu doua intrebari.Daca o persoana se afla la prima abatere si i s-a facut plangere penala pentru furt din gestiune, care sunt demersurile unei astefel de plangeri? si a doua intrebare, exista posibilitatea privarii de liberate daca suma este relativ una mica...?Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:56, 28 Februarie 2011
plingerea se va verifica de catre Politei sub supravegherea Parchetului. se poate finaliza fie cu trimitere in judecata, fie NUP, etc etc.
privarea de libertate este intotdeauna posibila cind se prevede pedeapsa inchisorii insa un avocat priceput va poate obtine o suspendare a executarii, mai ales daca suma este mica, cooperati cu organele de cercetare, recunoasteti fapta, acoperiti prejudiciul.
daca persoana respectiva recunoaste fapta si isi ia angajament legal de a acoperi paguma intr-un anumit interval de timp..este posibila excluderea privarii de libertate?sau daca ajunge la o intelegere cu pagubitul si acesta isi retrage plangerea.....
Ce functie detine acea persoana in unitatea/societatea respectiva? In ce fel s-a savarsit acel furt.
supraveghetor sala jocuri si pur si simplu i-a luat din casa
Asadar nu avea nicio calitate care sa ii confere atributiile de gestionare sau administrare a bunurilor. In aceasta situatie vorbim despre un furt (posibil calificat), iar acoperirea prejudiciului este importanta , cat si recunoasterea faptei. Daca nu are nici antecedente penale se poate ajunge la o pedeapsa cu suspendarea executarii (in cel mai rau caz) sau la aplicarea unei amenzi penale.
In orice caz retragerea plangerii sau impacarea partilor nu este posibila, actiunea penala punandu-se in miscare din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cretzu25riy cretzu25riy Buna ziua Am lucrat la un patrun ca strungar si am incercat sa sustrag un cablu de curent pe care apoi vroiam sa-l vand la fier vechi.Dupa ce am ars o parte ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket andra88 andra88 ...de curand am furat produse:(( din carrefoure in valoare de 1mil vechi,am fost prinsa dusa de paznici in camera alaturata,s-a facut o evaluare a ... (vezi toată discuția)
Talharie -condamnare cu suspendare ??? TONI28 TONI28 daca se recunoaste fapta ,nu exista atencedente penale ,se recupereaza prejudiciul ce sanse sunt pentru o condamnare cu suspendare cei doi nu sunt arestati ... (vezi toată discuția)