avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzata de furt!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzata de furt!

buna ziua. am facut o MARe greseala pe care o regret enorm dar nu stiu ce sa fac. in urma cu cateva zile am luat un lant de aur de la o colega de kmera, aveam intentia sa il restitui la loc fara sa isi dea seama cat mai curand, dar dupa ce l-am furat fata a fost prinsa ca sta pe un loc cumparat in camin si data afara. ideea e ca azi m-a contactat dandu-si seama de disparitia lantului, banuindu.ma ! a zis ca a depus plangere si urmeaza ca politia sa ia amprente, apoi sa faca , aici in camera ancheta, luandu.ne amprentele la celalte fete. isi va dea seama ca am fost eu? se poate sa imi fie recunoscute amprentele? sa neg in continuare sau sa zic adevarul? daca recunosc ca eu am luat lantul si l-am amentat , restituind bunul cum voi fi pedepsita?! e vorba de o valoare de 300 lei , a lantului amanetat?!! va rog sa-mi raspundeti urgent , ma simt ft vinovata nu stiu ce sa fac si cu cine sa vorbesc, nu stiu ce sa fac in continuare, sa neg sau sa recunosc?!!! raspundeti-mi pt ambele variante, daca neg ce se poate intampla si de asemenea daca recunosc! regret enorm actiunea facuta, nu imi sta in caracter si nici n-am mai avut asemenea probleme am cazierul curat!

Cel mai recent răspuns: euthalia , utilizator 10:32, 10 Martie 2011
Daca convingeti partea vatamata (fata careea i-ati sustras lantisorul) sa-si retraga plangerea in faza de cercetare si urmarire penala, veti scapa cu o amenda penala, Daca se declanseaza cercetarea judecatoreasca (procurorul trimite dosarul cu rechizitoriul in instanta), depinde de judecator si avocatul d-voastra ;;poate sa va dea o condamnare cu suspendare. In astfel de situatii sunt mai multe aplicatii...#-o#-o:((:((#-o#-o
Domnisoara,
Din moment ce ati scris pe acest forum si solicitati ajutorul inseamna ca sunteti pe drumul cel bun.
Indiferent de varsta pe care o aveti, retineti ca nu aveti voie sa va insusiti ceea ce nu va apartine. Stiu ca suna urat, dar ceea ce ati facut se numeste furt si trebuie sa va asumati raspunderea acestei fapte.
Bunul furat avand o valoare mica, iar dvs. fiind la prima fapta de acest gen, probabil ca veti primi o amenda/un avertisment. Insa, retineti ca veti fi amprentata si fotografiata, iar de cate ori va avea loc un furt veti fi si dvs. in vizorul Politiei.
Parerea mea este sa luati legatura cu persoana in cauza si sa incercati sa ajungeti la o intelegere pe cale amiabila.Spuneti-i adevarul, cereti-i scuze si returnati-i lantul. Contactati-va si familia, spuneti-le ce ati facut si rugati-i sa va ajute.
Daca colega de camera a depus plangere la Politie, in mod sigur veti fi chemata pt. a fi audiata, si nu va recomand sa va duceti singura. De aceea v-am spus sa luati legatura cu familia dvs. Daca sunteti minora, unul dintre parintii dvs. trebuie sa fie prezent la audiere. Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat.
Va mai fac doua recomandari:
1.Nu disperati, pentru ca nu exista situatie din care sa nu iesi. Intotdeauna exista solutii, chiar daca nu sunt cele pe care ni le dorim.
2.Nu lasati sa fiti etichetata drept ''hoata'', iar cei dragi dvs. sa va ocoleasca.
Va doresc numai bine si faceti precum croitorul: masurati de mai multe ori inainte de a croi.

am rezolvat situatia....in cele din urma am vorbit cu colega mea, m-a iertat ba din contra a rectionat intr-un mod foarte indulgent incat m-am simtit cel mai oribil om de pe pamant. regret acest "incident" . am restituit lantul si pe viitor am sa am grija sa gandesc ceea ce fac...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat de furt Frezzy Frezzy Buna ziua, Sa incep,intr o zi prietena mea se afla in fata blocului ei.Acolo se aflau mai multi copii cu varste de maxim 13 ani.Toti o cunosteau pe ea si se ... (vezi toată discuția)
Am fost furata marryy_lm marryy_lm am lasat unei familii vecine cheia de la casa sa mai ude florile. nepoata lor in virsta de 14 1/2 ani a intrat cu chei in casa si a furat toate bijuteriile din ... (vezi toată discuția)
Am fost furata marryy_lm marryy_lm am lasat unei familii vecine cheia de la casa sa mai ude florile. nepoata lor in virsta de 14 1/2 ani a intrat cu chei in casa si a furat toate bijuteriile din ... (vezi toată discuția)