Stimati utilizatorii rog o indrumare.
Am avut o intelegere cu propietaru inainte sa cumpere locuinta (1998), in baza L 112/95, ca dupa trecere a 10 ani (2008),data cand legislatia va permite instrainarea locuintei, sa intocmim actele de vanzare -cumparare intre propietar si mine.
Plata locuintei am facut in 1998; Am dat propietarului toata suma necesara pentru achitarea locuintei la A.F.I. si o diferenta ceruta de propietar.
la acea data 1998 am incheiat la notariat un contract de conventie in care propietarul sa anajat ca dupa 10 ani imi vinde mie locuinta.
Tot in 1998 am incheiat la notariat 2 contracte de imprumut din care reiesa ca, lam imprumutat pe propietar cu sume de bani necesare la achitarea locuintei,iar in caz de neplata la termen(2008) sa solicit executare silita asupra bunurilor mobile si imobile ale imprumutatului.
Din 1998 si in prezent locuiesc in aceasta locuinta.
Acum propietarul refuza sa mai facem actele de vanz.-cump si chiar ma ameninta ca ma da afara din locuinta. ce ma sfatuiti. va doresc o zi buna multumesc.#-o
Buna seara,
Nu mai asteptati ca timpul trece in defavoarea d-voastra.Actionati in instanta pt. incheierea contractului de vinzare cumparare.Merge repede si din moment ce faceti dovada ca a-ti platit cv.locuintei si aveti si chitantele de impozit pe numele d-voastra ,o sa fie totul in regula.Daca vrea fostul proprietar sa faca totusi actele,d-voastra veti mai plati si taxa pe "profit"a vinzatorului,adica 2% din suma de vinzare a locuintei,care s-ar putea sa fie alta decit ce ati dat efectiv.Intrebati notarul care este valoarea locuintei,in prezent,ca ei au tabelele dupa care calculeaza tot.Poate ca de asta nu vrea sa faca actele,ca stie ca trebuie sa dea banii aia la stat.Daca nu vrea,mergeti in instanta,ca desi aveti acte ca i-ati imprumutat banii,se prescrie ,cred dupa 3 ani,si nu va veti putea recupera banii.Va doresc succes!Numai bine
VA MULTUMESC PENTRU SFAT,nu am nici un act pe numele meu toate actele sunt pe numele propietarului.
actele care este si numele meu sunt doar cele incheiate la notariat (contractul de conventie si de imprumut.)
Se pare ca d-voastra nu aveti o promisiune de vinzare facuta in fata notarului.Daca ati fi avut-o,era f. bine! Asa,fara nimic scris pt. aceasta locuinta,va fi greu sa faceti ceva!Cautati un avocat si incercati sa va recuperati banii dati,ca sa nu ramineti si fara ei.De ce nu ati actionat in 2008 asa cum ati scris in acte?Ce ati asteptat?De ce nu v-ati informat mai repede?In contractul de conventie a recunoscut proprietarul ca a primit banii pt. locuinta?Ce se intimpla daca nu face contractul de V-C?Sfatul meu este sa mergeti cu actele ce le aveti la un avocat cit mai repede,ca sa pierdeti cit mai putin daca e sa pierdeti,sau sa va ajute sa cistigati.Singur,nu va veti descurca si e pacat de banii dati pe care nu cred ca i-ati cistigat la LOTO!;)Proprietarului locuintei nu-i este jena ,cu siguranta,ca v-a luat banii si ca nu se tine de promisiune!A profitat de naivitatea d-voastra!Nu va mai lasati pacalit!Cautati repede un avocat bun,care sa va ajute nu numai sa va ia banii.Atentie si in acest caz!Bafta
Am luat legatura cu propietarul cand sau implinit cei 10 ani. Nu a mai fost de acord.
Princontractul de conventie incheiat la notariat in 1998 propietarul sa angajat ca locuinta mi o va vinde mie in 2008,iar ori ce act de vanzare facut cu alta persoana este nul .