avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare- cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare- cumparare

in uma cu citiva ani am cumparat o casa dar nu am intocmit decit antecontract de vinzare cumparare.Acum doresc sa vind aceasta casa.as dori sa stiu daca vechiul propietar cu care am intocmit antecontractul vinzare-cumparare fara clauza,poate sa faca direct contactul de vinzare cumparatorului in absenta mea eu fiind plecat din tara multumesc
Cel mai recent răspuns: stefanandrei63 , utilizator 09:11, 11 Septembrie 2012
Dacă promitentul vânzător (cel care va promis prin acel antecontract că vă va vinde casa) a rămas proprietar, e normal ca el să poată încheia un contract de vânzare-cumpărare cu un nou cumpărător.

Problema este că în această situație D-voastră nu mai aveți nici un „rol” în toată această schemă, deci și prețul va fi plătit de către cumpărător tot vânzătorului.
Bănuiesc că ați dori ca prețul să-l încasați D-voastră, deoarece în fapt sunteți „vânzător”.
Pentru asta trebuie să aveți o înțelegere cu cei doi (vânzătorul și cumpărătorul) din contractul de vânzare-cumpărare.
In situatia in care d-voastra ati platit o anumita parte din pretul de achizitie, ramanand un rest de plata, atunci puteti incheia impreuna cu promitentul - vanzator si noul cumparator un contract de cesiune a drepturilor si obligatiilor, prin care partea de contract neindeplinita de catre d-voastra se transfera noului cumparator. Pentru recuperarea sumei achitate pana in acest moment de catre d-voastra, veti putea insera o clauza potrivit careia, noul cumparator va va achita direct d-voastra aceasta suma, sau o va achita direct promitentului - vanzator, urmand ca acesta din urma sa va restituie suma achitata. Sper ca v-am putut lamuri.
multumesc ptr raspunsul oferit de dvoastra dar as mai dori o lamurire.Casa este achitata integral dar nu am finalizat contractul.As dori sa se faca incheerea contractului intre fostul propietar si noul propietar in lipsa mea deoarece eu sunt plecat din tara multumesc

Daca casa e achitată integral, nu înțeleg de ce nu e finalizat contractul? Faptul ca d-voastra ati achitat întregul pret al casei conduce la dreptul d-voastra de a perfecta transferul dreptului de proprietate prin act autentic. D-voastra puteți sa imputerniciti o persoana sa semneze in locul d-voastra, prin procura notariala, insa, in aceasta situație tot d-voastra veți deveni proprietarul casei. Pentru a fi realizat transferul dreptului de proprietate direct pe noul client, trebuie încheiat contract de cesiune prin care noul client va deveni promitent-cumparator, astfel încât se va putea încheia contract de vânzare-cumpărare autentic între proprietarul actual si noul client. De asemenea, in contractul de cesiune veți insera o clauza potrivit căreia noul client va va achita d-voastra sumele pe care deja le-ati achitat către proprietarul actual. Astfel veți avea certitudinea ca va veți primi sumele achitate deja. Va sfatuiesc sa mergeți la un notar pentru a da data certa contractului de cesiune la care am făcut referire anterior.
MULTUMESC ptr raspuns
Eu am inputernicit pe x prin procura speciala legaizata de ambasada ptr vinzarea casei ,se poate face demersurile mentionatede dvoastra mai sus cu aceasta procura

Alte discuții în legătură

Se poate rezilia un antecontract pe motiv de neplata a impozitului pe cladire de catre promitentul-cumparator? mihacireasa mihacireasa Se incheie un antecontract de vanzare-cumparare prin notariat; totodata, promitentul-cumparator se si muta in apartament, lucru mentionat in antecontract ... (vezi toată discuția)
Predare antecontract Simlariss Simlariss Buna ziua, as vrea sa fac predare de antecontract de vanzare-cumparare unui prieten si as vrea sa stiu daca este suficient numai un act aditional in care sa ... (vezi toată discuția)
Imputernicire din strainatate pentru cesiune antecontract de vanzare cumparare I Gabriel C I Gabriel C Buna ziua! As dori sa ma ajutati intr-o speta mai complicata oarecum.... Acum 1 an am intocmit cu o S.C. un antecontract de vanzare cumparare pentru un ... (vezi toată discuția)