Buna ziua!
As dori sa ma ajutati intr-o speta mai complicata oarecum....
Acum 1 an am intocmit cu o S.C. un antecontract de vanzare cumparare pentru un apartament. Am platit aproximativ 90% din valoarea acestuia, urmand sa intocmesc contractul de vanzare cumparare anul acesta in luna august. Intre timp, am plecat in misiune in Afganistan si doresc ca actele de vanzare cumparare ale apartamentului sa fie intocmite pe numele mamei mele. M-am documentat si am inteles ca trebuie sa intocmesc un act de cesiune a antecontractului de vanzare cumparare pentru mama mea, deoarece eu am toate platile facute pana acum pe numele meu. As dori sa imputernicesc pe cineva din tara care sa efectueze aceasta operatiune in numele meu. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi privind etapele acestei proceduri? Ce acte trebuie intocmite de catre mine si unde? Mentionez ca nu am luat cu mine antecontractul intocmit si deasemenea pot ajunge la Consulatul Romaniei din Kabul. Multumesc anticipat!
Buna ziua. Se poate cesiunea antecontractului dar la fel de bine puteti face o imputernicire pentru mama d-voastra prin care o mandatati sa semneze contractul de vanzare-cumparare si sa achite restul de pret, sa efectueze toate formalitatile in numele d-voastra. In cazul cesiunii, aceasta este una oneroasa si trebuie acceptata si de promitentul-vanzator. Nu cunosc ce clauze aveti in antecontract in acest sens, astfel ca o opinie concludenta ar fi doar in cazul analizei acestui antecontract, Daca doriti sa discutam detaliat, puteti sa ma contactati in privat. O zi buna