avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un antecontract de vânzare locuință poate preceda ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un antecontract de vânzare locuință poate preceda două contracte între aceleași părți?

Un antecontract de vanzare locuinta poate fi precedat de doua contracte intre aceleasi parti?
Spre exemplu in urma cu aproape doi ani am incheiat un antecontract de vanzare locuinta de la dezvoltator si acum un an s-a perfectat contractul de vanzare.
Acum dezvoltatorul pe baza aceluiasi antecontract vrea sa mai introduca un contract de prestari servicii care sa intre in vigoare cu trei luni inainte de a fi primit de catre cumparator.
1. Este normal ca un antecontract de vanzare sa fie precedat de doua contracte?
2. Eu sunt obligat sa accept contractul de prestari servicii in baza antecontractului?

Va rog daca este cu putinta sa imi comunicati si ce articole de lege se respecta/incalca.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 21:37, 31 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
worker.ro a scris:

Un antecontract de vanzare locuinta poate fi precedat de doua contracte intre aceleasi parti?
DA Partile pot incheia oricate contracte doresc.

Acum dezvoltatorul pe baza aceluiasi antecontract vrea sa mai introduca un contract de prestari servicii care sa intre in vigoare cu trei luni inainte de a fi primit de catre cumparator.

Nu inteleg ce fel de prestari servicii.

2. Eu sunt obligat sa accept contractul de prestari servicii in baza antecontractului?

Daca in antecontract era stabilit ca sunteti obligat sa contractati cu aceesi firma si serviciile care fac obiectul celui pe care vi se zice sa-l incheiat, asta este. Daca nu, nu.

Va rog daca este cu putinta sa imi comunicati si ce articole de lege se respecta/incalca.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.

Nu incalca nici o lege. Daca ati consimtit prin antecontract sa contractati si prestarea de servicii, asta este. Daca nu, atunci ii trimiteti la plimbare si nu iscaliti nimic.
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Exista un punct unde se specifica:
"de la data preluarii apartamentului in baza procesului verbal de predare primire, promitentul cumparator va suporta toate cheltuielile referitoare la utilitatile consumate si facturate pentru folosinta imobilului antecontractat. Neplata la timp a facturilor de utilitati de catre promitentul cumparatorva da dreptul promitentului vanzator de a intrerupe furnizarea utilitatilor aferente imobilului. De asemenea, neplata la termen a facturilor emise de catre promitentul vanzator/societatea care administreaza cladirea, va obliga promitentul cumparator la plata tuturor penalitatilor/despagubirilor la care poate fi obligat promitentul vanzator de catre orice furnizor sau terta persoana"
In acest caz ce este de facut?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ceea ce ati scris d-voastra este de fapt un contract de furnizare de servicii (utilitati) care se gasea in interiorul antecontractului de vanzare-cumparare dar intra in vigoare doar de la data preluarii apartamentului in baza procesului-verbal de predare-primire.
Acest contract va obliga la urmatoarele:
a) sa suportati cheltuielile utilitatilor consumate si facturate;
b) sa suportati penalitati de intarziere
Nu va obliga sa semnati vreun alt contract mai clar si mai bine intocmit (de ex. unul in care termenele pentru facturare sa fie lunare, in prezent putand sa va trimita factura odata pe an).
Cu toate acestea, eu cred ca daca noul contract nu contine clauze mai oneroase ar trebui sa-l incheiati macar pentru a evita neclaritatile.
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare bransare utilitati catre cumparator dana_iulia dana_iulia Buna ziua, De curand am cumparat un apartament nou intr-un ansamblu rezidential din Brasov, prin programul prima casa. Asa cum prevede legea, la intocmirea ... (vezi toată discuția)
Rebransare gaz si curent in locuinta nou achizitionata sarmizegetusa sarmizegetusa Bună seara, În cazul achiziției unei locuințe debranșate de la curent și gaz (din cauza neplății), sub ce condiții poate ... (vezi toată discuția)
Intrebare alinaaline alinaaline Am inchieiat un precontract de vanzare-cumparare la notariat pt un apartament nou,cu termen de predare in dec 2008.La semnarea precontractului s-a prezentat la ... (vezi toată discuția)