avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rebransare GAZ si CURENT in locuinta nou achizitionata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rebransare GAZ si CURENT in locuinta nou achizitionata

Bună seara,

În cazul achiziției unei locuințe debranșate de la curent și gaz (din cauza neplății), sub ce condiții poate noul proprietar să se rebranșeze? Situația se schimbă în cazul în care penultimul proprietar –cel pe numele căruia erau făcute contractele de furnizare curent/gaz- a decedat?

În antecontractul vânzare-cumpărare (între viitorul -eu- și actualul proprietar) scrie că sunt ‘toate utilitățile și cheltuielile de folosință achitate la zi’.

Grija mea e ca nu cumva, pe lângă taxele de reconectare, să mă trezesc că sunt obligată să achit și datoriile (MARI) ce au cauzat decuplările.
Cel mai recent răspuns: sarmizegetusa , utilizator 05:56, 25 Martie 2013
este foarte posibil, verificati toate debitele, daca proprietarul, respectiv promitentul vanzator a decedat, va indreptati impotriva mostenitorilor
Daca imobilul a fost deconectat fortat, asta s-a intamplat pentru ca a avut facturi neachitate.
Astfel incat sa va asteptati ca veti avea de achitat si facturile restante.
Am patit-o personal la curent electric.
cum ati achizitionat? prin cvc sau adjudecare, mostenire etc. oricum obligatiile restante sunt in sarcina proprietarului imob. aveti dr. de actiune impotriva fostului propr. daca este cvc. dac sunteti mostenitor suportati si pasivul, dac sunteti adjudecatar luati liber de sarcini, daca sunteti................daca aveti antecontract nu ati "achizitionat" decat o promisiune de vanz./cump. nu o proprietate.
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
sc vox legis corp srl, Consilier juridic
Nu e vorba de moștenire. Metoda de achiziționare este creditul bancar (Prima Casă). Proprietarul actual e o societate cu răspundere limitata, care a obținut imobilul în urma unei executări silite. Deoarece nu s-a folosit deloc de acest spațiu, apartamentul a rămas debranșat de la curent și gaz.

La semnarea antecontractului (unul cam abuziv, ce-I drept) mi s-a spus să nu îmi fac griji în privința utilităților și a cheltuielilor. Restanțele la apă (singura utilitate la care imobilul mai este conectat) urmează a fi plătite până la semnarea contractului final, și oricum -cel puțin la gaz- contractele sunt făcute pe persoană, nu pe locuință. Faptul ca fostul proprietar a decedat reprezintă o pierderea (de bani) pe care distribuitorul de gaz o va suporta. Încerc să verific această informție, dar încă nu am niciun răspuns concret.

Cum poate un apartament să fie eliberat de sarcini, dacă e debranșat de la 2 utilități, pe motiv de neplată?
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
sarmizegetusa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi silita sa platesc datoria? carmen silva carmen silva buna ziua, am inchiriat o locuinta unei persoane unde ulterior si-a deschis o firma. De curand chiriasul, pentru ca a intrat in incapacitate financiara vrea ... (vezi toată discuția)
Imobil adjudecat - datorii utilitati Marianpat Marianpat Bună ziua. În cazul unui imobil achiziționat prin licitație de la executor judecătoresc, cine trebuie sa achite datoriile restante ale foștilor ... (vezi toată discuția)
Clauză abuzivă în contractul cu electrica s.a., care nu concordă cu legislaţia din domeniul energiei electrice. zxc1 zxc1 Am găsit o clauză abuzivă în contractul cu Electrica S.A., care nu concordă cu legislaţia din domeniul Energiei Electrice, dar încalcă şi Legea ... (vezi toată discuția)