Bună ziua.
În cazul unui imobil achiziționat prin licitație de la executor judecătoresc, cine trebuie sa achite datoriile restante ale foștilor proprietari la utilități? ( gaze, energie electrica).
Am luat un imobil astfel iar în actul de adjudecare scrie ca este liber de sarcini. Acum furnizorul de energie electrica m-a notificat ca voi fi dat în judecata pentru datoria foștilor proprietari( cei executați) și se va decide prin ordin de judecata cine trebuie sa plătească restantele.
Mulțumesc
Parca sunteti copii!
Pai cum sa va actioneze in instanta daca dvs., probabil, aveti incheiat un contract de furnizare a energiei electrice, incepand cu data achizitiei acelei locuinte.
Parerea mea: lasati-ii sa-si bata capul, nici vorba de instanta pentru ca, in primul rand furnizorul dvs. au si ei juristi acolo, apoi instanta nici nu le primeste dosarul in conditiile aratate mai sus.
Asadar, asteptati sa va de-a in judecata si sa nu va fie frica de nicio culoare...
Daca exista deverinat cu liber de sarcini,dv ca si adjudecatar nu aveti nicio obligatie sa achitati debitul in evidenta
asociatia de proprietari daca avea interesul,avea dreptul legal sa instituie privilegiul imobiliar sa informeze oficial executorul judecatoresc de existenta debitului
As mai completa cu ceva, la cele de mai sus:
O vina o are si executorul judecatoresc, ca nu poate sa faca chiar ce vrea dumnealui. Trebuie sa se intereseze de toate "sarcinile" pe care le avea acea locuinta la momentu executarii (vedeti ca el specifica in documentul de adjudecare ca ...în actul de adjudecare scrie ca este liber de sarcini. Pai dumnealui, executorul, chiar asta trebuie sa verifice pen' ca pentru asta chiar este bine platit !
In fine, nu cred ca furnizorul de electricitate o sa apeleze la instanta, dar chiar daca apeleaza o sa piarda cu brio, iar dvs. puteti sa mai castigati niste bani pentru "patarea onoarei"...
Nu au fost debranșați din cauza pandemiei dar noi am făcut un nou contract și am dat și o declarație ca nu ne asumam și nu plătim restantele foștilor proprietari. La 2 săptămâni după ce am semnat contractul, am fost sunati sa ne înștiințeze ca "vom fi dați în judecata dacă nu plătim noi sau dacă nu ne înțelegem cu foștii proprietari".