avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparatorul refuza Incheierea contractului de V-C ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparatorul refuza Incheierea contractului de V-C imobil

Buna ziua,va rof ,un sfat:
Mama mea a vindut un imobil cumparat pe Legea 112.S-a facut o Promisiune de vinzare ferma,incheiata la notar.Cumparatorul trebuia la data de 22 septembrie 2009 sa-si treaca imobilul pe nume.L-am cautat atunci si era plecat din tara. In iulie 2013 l-am gasit si am mers cu el la notar,dar.. nu a avut bani sa plateasca actele.De atunci Nu a mai platit nici impozitul pe casa si acum i s-a facut poprire pe pensie,mamei mele.Cumparatorii nu sunt de gasit. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa introduc actiune in instanta?Cum trebuie procedat? Va multumesc mult de ajutor.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:48, 18 Mai 2015
Buna ziua! Nu am inteles exact ce acte s-au incheiat la notar? Promisiunea s-a facut fara sa incasati vreun leu?
1: In cazul in care nu ati incasat niciun leu nu trebuia sa faceti act de vanzare-cumparare sub nicio forma si de aici puteti sa vindeti oricui daca a expirat termenul cand trebuia cumparatorul sa achite suma.
2:Daca sau facut acte de vanzare-cumparare nu se poate retine din pensie mamei d-voastra, nefiind proprietara, nu am inteles exact ce va deranjeaza? Din cate am inteles eu cumparatorii nu si-au mai respectat promisiunea de a cumpara, deci nu mai vor imobilul? care e problema defapt? ce ati pierdut? vindeti la altcineva. Nu trebuie sa cautati pe nimeni, daca are cineva de pierdut aceea sunt cumparatorii. Din moment ce s-a facut poprire pe pensie mama d-voastra are dreptul sa vanda, deci e al dansei imobilul.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
Admin, administrator
Cititi bine prevederile contractului de promisiune de vanzare.
Opiniile formulate "de la distanta" pe un mesaj cu text neclar in informatii nu va folosesc la nimic.
Angajati un avocat.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Daca mama dv. nu a vandut niciodata, evident ca datora impozitele. Acelea le poate plati, asa cum poate vinde din nou imobilul.
Din 2009 pana azi, cred ca s-a prescris si creanta creantelor...
Multumesc pt. raspunsuri!
Mentionez ca mama mea a primit suma convenita ca pret pt. locuinta,la data incheierii promisiunii de vinzare cumparare.Cumparatorul si-a trecut pe nume gaz,curent ,apa mai putin la finante pentru impozit,,pt. ca nu avea PROPRIETATEA locuintei si in baza antecontractului nu s-a putut face..In cartea funciara este trecuta si promisiunea de vinzare cumparare,dar acum Nu VREA sa-si faca contractul de V-C ca nu are bani! El locuieste efectiv acolo cind nu e plecat din tara! De aceea am intrebat ce trebuie facut ca sa nu mai avem probleme ??, Multumesc
legalmgm a scris:

Cititi bine prevederile contractului de promisiune de vanzare.
Opiniile formulate "de la distanta" pe un mesaj cu text neclar in informatii nu va folosesc la nimic.
Angajati un avocat.

Sfatul meu este sa urmati aceasta remarca pertinenta.

Fara a se vedea actele nu se poate trage nicio concluzie.
Din pacate multi cei cu probleme de drept civil nu inteleg complexitatea dreptului civil...si cred ca totul este foarte simplu...

Daca nu s-a facut transferul proprietatii e normal ca mama dvs. sa plateasca impozitele.
Restul este neclar...

Alte discuții în legătură

Autentificare contract v-c dupa promisiune de v-c marcelutza marcelutza Buna ziua, Cum sa revzolv speta urmat: -se face promisiune de V-C imobil obtinut prin L 112.Cumparatorii au luat imobilul in folosinta,dar la termenul de ... (vezi toată discuția)
Optiune succesorala ContSters262692 ContSters262692 Buna ziua! Spuneti-mi va rog: 1. care este termenul de prescriptie pentru exercitarea optiunii succesorale prin intermediul actiunii oblice. 2. optiunea ... (vezi toată discuția)
Antevanzare maier maier ce reprezinta un antecontract de vanzare cumparare?multumesc (vezi toată discuția)