avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autentificare contract V-C dupa promisiune de V-C
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autentificare contract V-C dupa promisiune de V-C

Buna ziua,
Cum sa revzolv speta urmat:
-se face promisiune de V-C imobil obtinut prin L 112.Cumparatorii au luat imobilul in folosinta,dar la termenul de autentificare a Contractului de V-C nu mai sunt de gasit,pt. ca au divortat.
-Sotul am aflat ca este pt. 4 ani la inchisoare,
-Sotia este plecata in Statele Unite,zic unii
-Nimeni nu stie nimic de ei si a trecut deja 1 an de cind trebuiau facute actele.Ce ne sfatuiti pe noi ca vinzatori sa facem?
-Multumim si asteptam un sfat competent si urgent
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:33, 22 Octombrie 2010
si termenul pt vanzare care era in antecontract? ca aveau interdictie sa vanda zece ani de la data cumpararii imobilului de la stat.
Antecontractul s-a facut la notar,s-atrecut si promisiunea de vinzare in CF,cumparatorii au fost de acord sa faca actele de V-C la expirarea celor 10 ani de interdictie,Adica anul trecut s-a implinit termenul,se pot face actele dar ei nu sunt de gasit.Am explicat!Mama mea vrea sa le faca actele dar nu are cui! Ce e de facut?Ne puteti ajuta cu un sfat?
Va trebui sa va adresati instantei de judecata in vederea terminarii raportului juridia nascut prin incheierea antecontractului de vinzare cumparare, avind doua optiuni: fie, in baza art 1077 Cod civil, instatnta sa dea o hotarire care sa tina loc de contract de vinzare-cumparare (ceea ce, in cazul dvs, avind in vedere situatia actuala a promitenti cumparatorilor si termenul mare scurs de la incheierea antecontractului, nu cred ca mai este posibil) sau, desfiintarea sa, cu plata unor daune interese din partea celor care nu si-au onorat obligatia asumata.
Succes
buna ziua.
puteti investi instanta de judecata cu o actiune in constatare sau cu o actiune in rezolutiunea antecontractului de vanzare-cumparare incheiat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune sinalagmatica de vinzare cumparare imac imac Buna ziua. In urma cu 1 an am incheiat o promisiune de v-c pentru un imobil in calitate de promitent vinzator, fara termen si fara clauze . Promisiunea a ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare apartament neintabulat mira08 mira08 Buna ziua. Promblema pentru care vreau sa va cer sfatul este urmatoarea. In urma cu mai multi ani am incheiat un antecontract de vanzare cu cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Prescriptie ContSters255159 ContSters255159 Am o mica problema, care consta in faptul ca nu inteleg urmatorul fapt. Un \\"proces verbal\\" facut intre 2 persoane si semnate fara notar, se anuleaza ... (vezi toată discuția)