Buna ziua,
Cum sa revzolv speta urmat:
-se face promisiune de V-C imobil obtinut prin L 112.Cumparatorii au luat imobilul in folosinta,dar la termenul de autentificare a Contractului de V-C nu mai sunt de gasit,pt. ca au divortat.
-Sotul am aflat ca este pt. 4 ani la inchisoare,
-Sotia este plecata in Statele Unite,zic unii
-Nimeni nu stie nimic de ei si a trecut deja 1 an de cind trebuiau facute actele.Ce ne sfatuiti pe noi ca vinzatori sa facem?
-Multumim si asteptam un sfat competent si urgent
Antecontractul s-a facut la notar,s-atrecut si promisiunea de vinzare in CF,cumparatorii au fost de acord sa faca actele de V-C la expirarea celor 10 ani de interdictie,Adica anul trecut s-a implinit termenul,se pot face actele dar ei nu sunt de gasit.Am explicat!Mama mea vrea sa le faca actele dar nu are cui! Ce e de facut?Ne puteti ajuta cu un sfat?
Va trebui sa va adresati instantei de judecata in vederea terminarii raportului juridia nascut prin incheierea antecontractului de vinzare cumparare, avind doua optiuni: fie, in baza art 1077 Cod civil, instatnta sa dea o hotarire care sa tina loc de contract de vinzare-cumparare (ceea ce, in cazul dvs, avind in vedere situatia actuala a promitenti cumparatorilor si termenul mare scurs de la incheierea antecontractului, nu cred ca mai este posibil) sau, desfiintarea sa, cu plata unor daune interese din partea celor care nu si-au onorat obligatia asumata.
Succes
buna ziua.
puteti investi instanta de judecata cu o actiune in constatare sau cu o actiune in rezolutiunea antecontractului de vanzare-cumparare incheiat .
Prescriptie
ContSters255159
Am o mica problema, care consta in faptul ca nu inteleg urmatorul fapt.
Un \\"proces verbal\\" facut intre 2 persoane si semnate fara notar, se anuleaza ... (vezi toată discuția)