avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum fac o firma in Romania cu punct de lucru la Viena?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum fac o firma in Romania cu punct de lucru la Viena?

O cunostinta are firma la Viena si vrea sa isi faca firma aici, sa plateasca taxe si impozite aici, dar punctul de lucru sa fie la Viena. E posibil? Cum se procedeaza?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 19:49, 28 Februarie 2011
Fiind libertatea de prestare servicii si furnizare bonuri principii fundamentale ale UE nu e nevoie de mare lucru. Nu asa a fost pana acuma cu Romania. Aici s-a obligat pana acum sa desfiintez o sucursala, filiala, etc. Dar asta este, progresam incet. Birocratia mare. In principiu nu cred ca trebuie decat sa va duci cu documentele traduse si legalizate si sa va inscrieti la Fiscul, trebuie sa va informez bine cu ambasada romaniei la viena. Acolo la url ambasadei scrie:
1. Pentru firme din SEE (UE) este nevoie de următoarele documente:
- documente de constituire a companiei (contract de societate/statut) în traduceri autorizate;
- extras la zi din Registrul firmelor în original sau în copie legalizată privind compania care deschide reprezentanţa; în cazul în care nu este prezentat respectivul extras, se va înainta un alt document privind numirea organelor de conducere, precum şi o adeverinţă care să ateste existenţa purtătorului de drept (al companiei care deschide reprezentanţa);
- cerere tip de deschidere a unei reprezentanţe adresată Anuarului firmelor din cadrul Curţii Comerciale;
- alte documente care să ateste reala intenţie de deschidere a unei reprezentanţe (de exemplu: contract de închiriere spaţiu);
- adeverinţă de la circumscripţia financiară privind plata impozitelor şi a taxelor;
- declaraţie tip a persoanelor din cadrul organelor împuternicite ale companiei cu specimen de semnătură, autentificată notarial;
Nu este cerută în mod obligatoriu numirea în conducere a unei persoane care să aibă rezidenţa în Austria.
A se vedea: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere magazin in strinatate raressibiu raressibiu Buna ziua Doresc sa deschid un magazin in care sa comercializez haine si produse din piele in Viena. Ma puteti ajuta spunandu-mi ce acte am nevoie sau care ... (vezi toată discuția)
Ce acte am nevoie ca sa deschid o filiala in romania dar cu sediu in italia ( spa)? daniela_bodan daniela_bodan eu stau in italia si lucrez la o avocata care are un spa si vrea sa deschida o filiala in romania ce acte ar avea nevoie ? (vezi toată discuția)
Vreau sa devin pfa Bogdan62 Bogdan62 Ce trebuie sa fac pentru a deveni PFA,acte,pasi,etc.Ce impozite,si taxe se platesc si care este procentul lor?Exista scutiri,inlesniri ,pt persoanele care ... (vezi toată discuția)