avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Am fost angajat in perioada 04.01.2010 -07.02.2011,apoi am incetat activitatea si am depus cerere de lichidare la zi.M-am angajat imediat in data de19.02.2011si cu parere de rau nu pot rezista programului de norma dubla de 6ore (6x2) plus naveta,in conditii de subteran(in mina),programul fiind 1 saptamana lucratoare,1 saptamana liber,1 saptamana schimbul 1 si 2 ,apoi 1 saptamana schimbul 2 si 3.Intrebarea mea este: Pot beneficia de indemnizatia de somaj,daca fac cerere de lichidare la zi in perioada imediat urmatoare? Vreau sa specific ca contractul de munca a fost intocmit pe o perioada determinata de 10 luni. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:05, 28 Februarie 2011
Veti beneficia de somaj numai daca c.i.m. va inceta pentru motive neimputabile dvs .. incetarea c.i.m. prin demisie sau cu acordul partilor nu va dreptul de a beneficia de indemnizatia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Christhina Christhina Daca firma la care lucrez ma pune sa semnez ca imi dau singur lichidarea beneficiez de aomaj? (vezi toată discuția)
Demisie din cauza angajatorului? lilla21 lilla21 Buna ziua, sunt activa de 10 ani pe piata muncii si nu am beneficiat nici o data de ajutor de somaj. Acum 11 luni mi-am schimbat locul de munca, si am inceput ... (vezi toată discuția)
Demisie de la o întreprindere individuală Nadina Ionela Nadina Ionela Bună seara! Îmi doresc să renunț la locul de munca actual din cauza comportamentului șefului. Sunt angajată un functie de lucrător comercial din data ... (vezi toată discuția)