avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Daca firma la care lucrez ma pune sa semnez ca imi dau singur lichidarea beneficiez de aomaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:45, 13 Ianuarie 2018
Nu veti beneficia de somaj, daca solicitati dvs incetarea c.i.m.

Art. 17 Legea 76/2002
(1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevăzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot găsi în una dintre următoarele situaţii:
a) le-au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor;
....

Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:

Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a) incetarea raportului de munca în temeiul art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
......

Prin urmare, acestea sunt articolele care va dau posibilitatea sa beneficiati de somaj ...

Încetarea contractului individual de muncă prin demisie, cu acordul partilor, desfacere disciplinara a c.i.m. etc. exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
Daca angajatorul pana acum mi- a oferit transport si acum mi-a dat instiintare ca scoate transportul. El zice ca daca am cu ce face naveta mai pot merge la lucru dar stie sigur ca nu avem cu ce face naveta. Daca peste o saptamana ma da afara cu acordul partilor deci nu beneficiez de somaj?
Intr-adevar, incetarea contractului individual de muncă cu acordul partilor nu va da posibilitatea de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract individual de munca George 88 George 88 In cazul incetarii contractului individual de munca cu acordul partor beneficiez de anutorul de somaj? (vezi toată discuția)
Somaj Nelus1976 Nelus1976 In ce conditii poți fi dat afară de catre angajator fara sa primesti somaj? (vezi toată discuția)