buna seara,acum aproape 3 ani am demisionat din functia de consilier vanzari de la o concesiune auto.Demisia s-a manifestat cu tot tam-tam-ul de rigoare pe care il poate face un patron roman cand ii pleaca un angajat.
Problema mea este urmatoarea:chiar si acum unele probleme ale clientilor mei de atunci,dar semnalate acum, sunt puse cu titlu de rezolvare in sarcina mea de catre acelasi patron bineinteles,plus o sumedenie de amenintari daca indraznesc sa-i raspund ca nu cred ca mai e treaba mea.
Si acum intrebarea mea este:acest domn patron care ma terorizeaza in continuu poate gasi prin cale juridica, o metoda prin care sa ma faca sa raspund pentru ,,greselile,, mele de atunci?
atept raspuns ,
o seara buna
Da, se poate angaja raspunderea patrimoniala a dvs dar numai in termenul de prescriptie de 3 ani de la .. Art. 274 C.mun. prevede expres :
(1) În cazul în care contractul individual de muncă încetează înainte ca salariatul să îl fi despăgubit pe angajator şi cel în cauză se încadrează la un alt angajator ori devine funcţionar public, reţinerile din salariu se fac de către noul angajator sau noua instituţie ori autoritate publică, după caz, pe baza titlului executoriu transmis în acest scop de către angajatorul păgubit.
(2) Dacă persoana în cauză nu s-a încadrat în muncă la un alt angajator, în temeiul unui contract individual de muncă ori ca funcţionar public, acoperirea daunei se va face prin urmărirea bunurilor sale, în condiţiile Codului de procedură civilă.
Buna seara !
Ar fi necesar sa precizati despre ce fel de "greseli" vorbim ... cumva acel angajator a fost prejudiciat in vreun fel prin acele "greseli" ?
ahhhh nu,nicidecum.nu vorbim de greseli prin care sa-l fi prejudiciat material in vreun fel.sa va dau exemplul cel mai recent:un client a constatat dupa 3 ani ca masina pe care i-am vandut-a are alta serie de sasiu decat cea din factura.....iar procesul de livrare efectiv include raspunderea a vreo 3 persoane,dar el tine mortis ca acum eu sa ma prezint la dumnealui si sa rezolv aceasta problemaEU
Intrucat raportul dvs de munca a incetat nu mai sunteti obligat sa va prezentati la fostul angajator ... daca considera ca ati gresit si i-ati cauzat un prejudiciu atunci are posibilitatea de a va actiona in judecata.
Trebuie sa platesc?
fluxi
lucrez la o firma de transport persoane extern.de cateva luni am zgariat un autocar de un perete am fugit de la locul accidentului asta se intampla in ungaria. ... (vezi toată discuția)