Problema este in felul urmator:acum 3 ani am obtinut un credit de nevoi personale, dupa cateva luni, am primit prin posta intr-un plic , acest card de credit cu un disponibil de un salariu la vemea respectiva. Ideea este ca eu nu am solicitat cardul si nici nu am semnat nicaieri ca l-as dori,ori ca ma angajez sa restitui suma,etc. Acum dosarul meu a ajuns la o firma de recuperari debite,si m-au sunat sa le dau datoria (poate morala as zice eu,ca ceva oficial nu au ). Ce se intampla daca eu nu vreau sa platesc,ajunge in instanta si apoi..? Am vreun drept, avand in vedere ca "autograful" meu nu exista pe vreun contract legat de acest card, sa ii dau eu in judecata ulterior pentru nu stiu,daune morale(zic) :).
Multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi si astept raspunsuri la "ceata" in care sunt.:stunned:
Cititi cu mare atentie contractul de credit de nevoi personale. S-ar putea sa aiba o caluza ascunsa, de care nu va mai aduceti aminte acum. Ma mir ca in timp ce pentru toti ceilalti clienti ai bancilor, principala lor grija este de a se asigura cu semnaturi si prevederi contractuale, in cazul Dvs. ar fi facut o exceptie. Uzanta unei banci este de a va inmana personal cardul si elementele de siguranta ale acestuia - cod PIN numai si numai sub semnatura privata a posesorului de drept, persoana cu care incheie contractul de card. De ce in cazul Dvs. ar face o exceptie? Eu cred mai degraba, ca ati semnat doua contracte, unul pentru creditul de nevoi personale si unul pentru cardul atasat creditului. Povestea cu trimiterea prin posta pentru care spuneti iar ca nu ati semnat nimic (deci nici macar nu ati semnat o confirmare de primire???) ma binedispune, in sensul ca ati fi printre putinii clienti loviti de un noroc extraordinar, in sensul ca ar lasa banca in cauza fara nici o dovada ca sunteti beneficiar al banilor in cauza. In plus, inteleg ca v-ati folosit de banii aferenti cardului?
Nu am semnat nici macar o confirmare de primire,l-am gasit la cutia postala.Plicul era mare scris cu rosu"Strict confidential".
Este vorba de un IFN,nu banca.Si da este posibil sa aiba ceva ascuns,vreo clauza,in contractul pe care eu l-am semnat,ceva referitor la un eventual card.Dupa cum am spus la cateva luni dupa ce am platit ratele la timp,probabil au vazut ca sunt bun platnic si si-au zis sa mai imi dea un bonus de datorie.Da,banii aferenti cardului i-am cheltuit ,si bineinteles ca nu i-am mai pus la loc.
Voi citi contractul cu atentie si revin cu detalii.Multumesc de raspuns!