in perioada aprilie 1995-decembrie 2010 am lucrat ca pompier civil la o statie psi.societatea este in lichidare.data fiind situatia am solicitat o adeverinta cu situatia orelor de noapte si suplimentare lucrate in aceasta perioada.mi sa spus ca numai pana in 2001 se poate ca atunci a aparut o lege si numai este nevoie la pensie de situatia acestor ore dupa 2001.este corect?
Este vorba despre Legea pensiilor( 19/2000 -valabila pana in decembrie,in prezent fiind in vigoare Legea 263/2010).Dupa 31.03.2001.Conform prevederilor legale, Declaratia nominala de asigurare sta la baza stabilirii stagiului de cotizare si punctajului mediu anual.
Astfel ca,angajatorii efectueaza plata drepturilor cuvenite pentru pensii si depun aceste declaratii.
Angajatorii elibereaza adeverinte privind salariile ,sporurile permanente sau conditiile de munca ,dar nu specifica , orele de noapte,orele suplimentare sau primele,pentru care se opreste totusi CAS.
Dilema este...caci Casele de pensii tot pe baza adeverintelor stabilesc pensiile.Daca nu s-au avut in vedere aceste contributii la stabilirea pensiei,faceti o cerere in acest sens catre Casa de pensii.