avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valorificarea orelor suplimentare la pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valorificarea orelor suplimentare la pensie

Am rugamintea sa-mi raspundeti daca am sanse ca prin actionarea Casei de Pensii in instanta sa-mi valorific la pensie ca si sporuri permanente orele suplimentare de care am beneficiat in perioada 1982-1993 pe langa salariul de baza si sporul de vechime.Detin adeverinta ca s-a platit CAS dar nu a fost luata in calcul de Casa de Pensii. Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Iunie 2017
Popescu Catalin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:16, 24 Iunie 2017
Normele de aplicare a Legii nr.263/2010
art. 127
(1) Sporurile cu caracter permanent care se pot valorifica la stabilirea şi/sau recalcularea drepturilor de pensie, potrivit prevederilor art. 165 alin. (2) din lege, sunt cele prevăzute în anexa nr. 15.
.....

Anexa nr.15
Menţiune: Nu sunt luate în calcul la stabilirea punctajului mediu anual întrucât nu au făcut parte din bază de calcul a pensiilor, conform legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001:
....
● formele de retribuire pentru "orele suplimentare" realizate peste programul normal de lucru;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare se pun la pensie Zanoagamonica84 Zanoagamonica84 Am.depus la casa de pensii adeverința cu veniturile brute efectuate din 1990 până în 2001 și mia venit inapoi raspuns ca nu se pune nimic la pensie . ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!am primit decizia de pensionare,in calculul căruia ... nirososo nirososo Buna ziua!Am primit decizia de pensionare,in calculul căruia nu a fost incluse orele suplimentare,al 13-le a salariu și nici cei 10% promisi.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! m-am pensionat anticipat partial in anul 2017 si nu ... danielarusu danielarusu Buna ziua! M-am pensionat anticipat partial in anul 2017 si nu mi s-au valorificat veniturile pina la data de 31.03.2001, reprezentand prima de vacanta,ore ... (vezi toată discuția)