avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ore suplimentare se pun la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ore suplimentare se pun la pensie

Am.depus la casa de pensii adeverința cu veniturile brute efectuate din 1990 până în 2001 și mia venit inapoi raspuns ca nu se pune nimic la pensie . Vreau sa stiu de ce . Multumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2019
Zanoagamonica84, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 3 Iunie 2019
Normele de aplicare a Legii nr.263/2010
art. 127
(1) Sporurile cu caracter permanent care se pot valorifica la stabilirea şi/sau recalcularea drepturilor de pensie, potrivit prevederilor art. 165 alin. (2) din lege, sunt cele prevăzute în anexa nr. 15.
.....

Anexa nr.15
Menţiune: Nu sunt luate în calcul la stabilirea punctajului mediu anual întrucât nu au făcut parte din bază de calcul a pensiilor, conform legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001:
....
● formele de retribuire pentru "orele suplimentare" realizate peste programul normal de lucru;
.....
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valorificarea orelor suplimentare la pensie Popescu Catalin Popescu Catalin Am rugamintea sa-mi raspundeti daca am sanse ca prin actionarea Casei de Pensii in instanta sa-mi valorific la pensie ca si sporuri permanente orele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!am primit decizia de pensionare,in calculul căruia ... nirososo nirososo Buna ziua!Am primit decizia de pensionare,in calculul căruia nu a fost incluse orele suplimentare,al 13-le a salariu și nici cei 10% promisi.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Regimul orelor suplimentare- se platesc taxe la stat si intra in calculul pensiei? ionita_emil ionita_emil Angajatorul trebuie sa plateasca taxe la stat similar salariului de incadrare al angajatului? Daca da, orele suplimentare pot intra in calculul pensiei (au ... (vezi toată discuția)