avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune morale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune morale

Vreau sa stiu daca am dreptul de a cere daune morale in urmatorul caz: am un copil de 10 ani cu un barbat casatorit. Relatia noastra a durat aproape 3 ani si era de notorietate.am dat nastere unui copil care era al acelui barbat, dar el s-a decis sa ceara teste ADN in instanta, lucru pe care l-a facut acum, dupa aproape 10 ani. Testele au arata ca este tatal copilului meu dar eu ma simt foarte jignita . Consider ca m-a jignit public, asa simt eu si as vrea sa stiu daca pot sa ii cer daune morale . Iar daca pot, care ar fi procedura.
Va multumesc1
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 19:12, 1 Martie 2011
...daca jignirea se rezuma numai la cererea de efectuarea ADN. nu prea aveti sanse;;;Este si firesc!! el pentru a fi sigur ca copilul este a lui, a solicitat ceva legal. Numai daca pana la sosirea rezultatului, si dupa, va insultat sau jignit public prin manifestari, gesturi sau cuvinte, atunci puteti promova o actiune in daune morale. Dar atentie si cat solicitati ca suma ceruta se timbreaza pe valoare, si, instanta poate sa va admita cererea; caz fericit, poate sa va admita in parte cererea; caz pe jumatate fericit,,,dar poate sa va respinga actiunea; caz destul de nefericit pentru ca,:((:sorry::((#-o#-o#-o pierdeti o gramada de bani...!!!!!
Veti obtine daune morale numai daca v-a jignit, defaimat in public si dvs. v/a fost afectata imaginea. Daca sunteti o persoana publica, aveti o profesie in care imaginea dvs. este foarte importanta aveti sanse sa obtineti daune morale dar va trebui sa dovediti in proces ca ati fost afectata si ati avut de suferit si imaginea v/a fost patata. In cazul dvs. sansele sunt mici sa obtineti daune morale, iar daca le veti obtine vor fi mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale KARINA73 KARINA73 Buna ziua, as dori sa stiu care este procedura si cam care ar fi sansele de castig in cazul deschiderii unui proces pentru daune morale, rezultate in urma ... (vezi toată discuția)
Jigniri repetate alina.alin alina.alin Bună ziua! in contextul situației în care ne afăm am atras atenția unui cetățean recent întors din străinătate că nu e normal să se plimbe până ... (vezi toată discuția)
Intrebare - daune morale si materiale KARINA73 KARINA73 Buna ziua, as dori o lamurire cu privire la un subiect mai rar abordat. Situatie: proces divort +proces tagada paternitate. In urma testului ADN se arata ca ... (vezi toată discuția)