avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor batran paralizat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor batran paralizat

Socrul a ramas cu sechele severe in urma AVC hemoragic, a paralizat pe partea dreapta, nu vorbeste, nu poate inghiti. Are o pensie de 734 ron, in acest caz se poate obtine un ajutor de la primarie si centrul de handicapati? Ma refer la ajutor suplimentar la pensie sau sau la o pensie de insotitor pentru soacra mea.

Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:01, 1 Martie 2011
va rog frumos sa imi raspundeti
pleaseeeeeeeeeee:help:
Ca sa fie insotitor, trebuie sa aiba capacitatea de a se angaja in munca (se face contract individual de munca cu primaria)...nu cred ca o vor accepta pe soacra. Daca socrul va fi incadrat in gradul I de handicap grav, cu insotitor si nu aveti pe cine sa angajati, solicitati pur si simplu plata indemnizaitiei de insotitor (este echivalentul salariului asistentului personal si i se plateste persoanei bolnave). Prestatiile suplimentare se acorda doar persoanelor incadrate intr-un grad de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are sau nu dreptul la pensi de invaliditate? corina.daniela corina.daniela buna seara. cumnatul meu imediat face 40 de ani. el este cu handicap neurologic de gradul 2, nu stiu exact sa va spun codul cu care este trecut. el nu a lucrat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru persoane cu handicap machita machita Tata socru are arterita si i s-a amputat laba piciorului,poate beneficia de pensie de handicap?eu pot fi ca ingrijitoare[insotitoare]pentru dumnealui,cu carte ... (vezi toată discuția)
Poate primi pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap? karollina karollina Buna ziua. Tatal meu are 79 de ani si a facut anul trecut un accident vascular cerebral cu semipareza pe partea stanga. Are si Parkinson si un inceput de ... (vezi toată discuția)