avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren de la primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren de la primarie

buna ziua.imi poate zice cineva in ce conditii se poate obtine un teren de la primarie pt constructie casa,pentru tineri.va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:12, 1 Martie 2011
Prin concesiune, avand maxim 35 de ani macar unul dintre membrii familiei(din cate cunosc eu; poate nu ma insel)
legea 15/2003-atribuirea de teren in folosinta gratuita pe durata existentei constructiei catre tinerii cu varsta pana in 35 de ani (cel care face cererea), cu obligatia sa nu mai fi avut inainte in proprietate locuinta sau teren destinat construirii unei locuinte. Nu are legatura ca sunt casatoriti sau nu.
daca parintii au case si terenuri conteaza?pot sa solicit?
In forma initiala a legii se cerea si declaratia similara a parintilor, insa in ultima forma a ei s-a renuntat la ea (de principiu, solicitantul nu trebuie sa fi avut casa/teren, nu se cer informatii si despre parintii acestuia). Totusi, legea lasa la latitudinea consiliilor locale stabilirea de criterii suplimentare, asa ca cel mai bine verificati la primarie ce au hotarat domnii consilieri in privinta proprietatilor parintilor:)
conditia e ca atat dvs cat si sotia sa nu aveti case sau terenuri in proprietatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren pentru tineri proaspat casatoriti negoitacatalinsorin negoitacatalinsorin Buna ziua! Ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns in privinta terenului de la primarie pentru tineri casatoriti?Numai ce am avut nunta in mai 2013 eu am 28 ... (vezi toată discuția)
Ce conditii trbuiesc indeplinite pentru a primi un teren din partea primariei pt. constuirea unei locuinte? Alin89iosif Alin89iosif Eu si iubita mea am dori sa ne construim o casa. Neavand sprijin material sau economic din partea nimanui am decis sa cautam pe internet ce drepturi ni se ... (vezi toată discuția)
Locuri de casa tineri casatoriti sboldizsar sboldizsar buna ziua, eu si sotia mea am avut nunta de 2 ani. avem si o fetita de 11 luni si stam in chirie. am fost la primarie sa cerem loc de casa ..... raspunsul ... (vezi toată discuția)