este vorba de tatal meu, as dorii sa stiu daca poate iesi la pensie, in urmatoarele conditii : este nascut in 5-8-1953, si are 27ani vechime in grupa a doua ? va multumesc
Potrivit postarii,la acest moment are 33 ani si 9 luni de cotizare.Adica 27 ani + 6 ani si 9 luni(perioada suplimentara la vechimea in munca,pentru 27 ani grupa II-a).Deci iar mai trebui 1 an si 3 luni de cotizare.Pentru barbati nascuti incepand cu ianuarie 1950,scaderea se face din 65.
va multumesc mult, mai am totusi doua intrebari ;la perioada de vechime(27de ani) se adauga si perioada in care a fost in armata,(1 an)si perioada de somaj (1an), ca fiind cotizabili ? perioadele de concediu de odihna , se scad din anii de vechime?
La cei 27 ani,se adauga 6 ani si 9 luni(perioada suplimentara)din postarea anterioara.Armata si somajul sunt stagii asimilate si intra in calculul pensiei de limita de varsta.Concediul de odihna nu se scade.Conditia de stagiu o indepliniti.Va tine pe loc conditia de varsta.Asadar limita de varsta la 59 ani.
Pensie
Iunian
Nascut 1952 9 ani grupa 1 9 ani grupa 2 noua ani fara grupa = 27 Facultate 5 ani Armata 9 luni Cind se iese la pensie ? (vezi toată discuția)