avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

este vorba de tatal meu, as dorii sa stiu daca poate iesi la pensie, in urmatoarele conditii : este nascut in 5-8-1953, si are 27ani vechime in grupa a doua ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaiF , utilizator 09:07, 2 Martie 2011
Limita de varsta la 59 de ani,reducere de 6 ani din 65,daca indeplineste conditia de stagiu de 35 de ani..
ce se intelege mai exact ,conditia de stagiu de 35 de ani ? ma scuza.ti , este nascut in 1952, se schimba cu ceva situatia?
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
mihaiF, utilizator
Potrivit postarii,la acest moment are 33 ani si 9 luni de cotizare.Adica 27 ani + 6 ani si 9 luni(perioada suplimentara la vechimea in munca,pentru 27 ani grupa II-a).Deci iar mai trebui 1 an si 3 luni de cotizare.Pentru barbati nascuti incepand cu ianuarie 1950,scaderea se face din 65.
va multumesc mult, mai am totusi doua intrebari ;la perioada de vechime(27de ani) se adauga si perioada in care a fost in armata,(1 an)si perioada de somaj (1an), ca fiind cotizabili ? perioadele de concediu de odihna , se scad din anii de vechime?
La cei 27 ani,se adauga 6 ani si 9 luni(perioada suplimentara)din postarea anterioara.Armata si somajul sunt stagii asimilate si intra in calculul pensiei de limita de varsta.Concediul de odihna nu se scade.Conditia de stagiu o indepliniti.Va tine pe loc conditia de varsta.Asadar limita de varsta la 59 ani.

Alte discuții în legătură

Calcul pensie grupa a ii-a modificat 2014 a legii nr. 380/2013 ContSters307950 ContSters307950 O persoana are vechime efectiva in munca de 23 de ani + grupa a II-a= 30 de ani.(pana in anul 2001). Aceasta are varsta de 56 de ani. Legea pentru grupa a II ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie anticipata partiala cu reducere datorata grupei ii nickey1234 nickey1234 In ce conditii se poate pensiona anticipat partial conform noi legii a pensiilor un barbat nascut in mai 1950 cu 31 ani,9 luni si 27 zile vechime din care 9 ... (vezi toată discuția)
Pensie Iunian Iunian Nascut 1952 9 ani grupa 1 9 ani grupa 2 noua ani fara grupa = 27 Facultate 5 ani Armata 9 luni Cind se iese la pensie ? (vezi toată discuția)