avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... furt intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

furt intre soti

Buna ziua,as vrea sa ma sfatuiti si pe mine in leg cu problema mea:povestea mea este astfel:
ISotul meu a lucrat in Spania,venind acasa cu suma de 5500 euro,bani stransi pt a ne lua o lucuinta,in urma unei certe,tot pe tema banilor,ca vroia sa imprumute unei rude din fam lui,ne.am certat unde a rezultat si agresiuni fizice,eu plecand de acasa,si luand banii pt a ii bune in banca...deci pt a proteja acei bani,nu pt ai folosi in scop propriu.In urma acelei certe a intentat actiunea de divort,.acum fiind in divort.Acum vrea sa imi intenteze si dosar penal pt furt,ce as putea pati?specific banii sunt in banca.deci nu i.am cheltuit.Si mentionez ca o parte din banii ii are din asigurare medicala...el avand un accident de munca in italia,dar aucm nu are acte sa dovedeasca,poate merge in italia sa faca rost de acte?se cheama furt ce am facut eu?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 15:44, 11 Martie 2011
sotu a lucrat in italia.am gresit
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
Lorena_R, utilizator
din moment ce dumneavoastra nu puteti justifica acei bani,iar el poate aduce dovezi si martori ca sunt adusi de el in urma muncii depuse in italia...e destul de aiurea.si din mom ce oricum el a introdus actiune de divort si relatia se va termina nu vad de ce sa ii mai protejati dvs banii lui.chiar daca veti fi condamnata ptr furt intre soti..probabil veti primi o condamnare cu suspendare fiind la prima abatere.dar tot acest proces va dura si va fi un stres ptr dvs.
buna.dar banii sunt catsigati in timpul casniciei.si am uitat sa specific.ca avem si un baietel de 4 ani minor,el cat timp a fost pelcat,nu a trimis bani in tzara pentru cresterea copilului,consider ca e bun comun,daca ma baga la penal.pot pierde custudia copilului?
da..bun comun pana la un punct..daca el poate demonstra ca aceia sunt banii facuti numai de el situatia se schimba putin.copilul va primi o pensie de intretinere din partea tatalui(asta numai pe hartie ca realitatea de cele mai multe ori e alta),iar dvs o parte din bani sau bunurile comune in raport cu contributia dvs...adica ptr munca in gospodarie si cresterea copilului,..procent destul de mic.in legatura cu procesul penal,cum va spuneam puteti fi sanctionata doar cu o amenda care nu va influenta custodia copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj chirila_mihaela chirila_mihaela pov mea e alfel:m.am casatorit cu sotu meu...acum 3 ani jumate---am inceput totu de la zero....acum avem o fetita de 2 ani jumatate,,,am reusit sa ne cumparam ... (vezi toată discuția)
Furt din locuinta de catre sotie favioana favioana Daca ma părăsit si a furat o suma de bani, pot sa o reclam si cum procedez? Pot divorța de ea chiar daca ea nu vrea? (vezi toată discuția)
Drept de folosinta pmariusl pmariusl Buna ziua , sunt casatorit de 21 de ani ( suntem impreuna de 25 ) , sotia mea doreste sa ne despartim , dar vrea tot ...casa , masina , custodia copilului ... (vezi toată discuția)