avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Furt din locuinta de catre sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Furt din locuinta de catre sotie

Daca ma părăsit si a furat o suma de bani, pot sa o reclam si cum procedez? Pot divorța de ea chiar daca ea nu vrea?
Pana la partajul bunurilor comune este greu de dovedit furtul,banii erau bun propriu sau bun comun, din ce proveneau?Pana la partajul bunurilor exista prezumtia comunitatii de bunuri.Asa ca,daca banii sunt comuni, greu de dovedit furtul,deoarece apartineau si sotiei in aceeasi masura, cum apartin si dvs.
Furtul intre soti se pedepseste numai la plangerea prealabila a sotului pagubit.

Puteti introduce actiune de divort si daca sotia nu este de acord cu acest fapt, proband imposibilitatea continuarii casatoriei.
Da erau bun comun dar ia luat fara stirea mea si si-a luat si toate actele ei cu ea cu intentia de a ma parasi.Pot sa divortez de ea chiar daca ea refuza sa divortam de comun acord la primarie .Nu avem ce partaj sa facem deoarece avem semnat un contract de îngrijire bătrâni (mama), contract pe care ea nu la respectat. Momentan nimic nu e al nostru. Mama trăiește. Cum pot sa divortez de?.Aștept răspuns si va mulțumesc anticipat.
Va mulțumesc foarte frumos mi-ati fost de mare ajutor.Am sa iau legătura cu un avocat. Si dacă nu va supărați la cit m-ar ajunge plata (onorariul) ptr. Divorț?
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Onorariul il discutati dvs in particular cu avocatul ales.
In ce priveste casa, mama ar trebui sa ceara desfiintarea acelui contract pt ca nora nu isi respecta obligatiile asumate.
Daca aveti dovada existentei sumei de bani, puteti sa cereti partajul acesteia.

Cu furtul banilor slabe sanse sa rezolvati ceva dar puteti incerca o plangere penala.
Poate rezolvati amiabil problema.
Ar trebui sa aveti depus divortul cand mergeti la politie cu plangerea penala.
Fiecare avocat apreciaza in felul lui cazul dvs. si onorariul sau depinde de acest aspect si de altele pecare le poate intrevedea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furtul intre soti danielfelician danielfelician sotia mea acum doua saptamini a bagat divortul la trei zile a fugit de acasa iar dupa doua zile sa intors in locuinta conjugala fara stirea mea si a sustras ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti Crinutza777 Crinutza777 Buna ziua am,va rog fr sa imi spuneti si mie daca mama mea care este in divort *nu s-a pronuntat divortul* cu tatal meu este acuzata de furt intre soti,are ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie anonimat11 anonimat11 Buna ziua Ma numesc Elena si vreau sa ma ajutai (Informatii)privind violenta in Familie Romania Locuiesc in Spania de 8 ani si am depus in 2009 o ... (vezi toată discuția)