avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... SFAT suma prea mica oferita despagubire de carpatica
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

SFAT suma prea mica oferita despagubire de carpatica

in urma cu 5 luni am fost lovit de un domn ce avea rca incheiat la carpatica. dupa accident ne am deplasat la politie unde s a intocmit proces verbal .la doua zile m am dus la sediul carpatica unde am deschis dosar de dauna.dupa aproape 4 luni mi au oferit suma de 1300 lei pentru reparatie.problema se pune ca m am deplasat la un servis partener de al lor unde mi s a spus ca suma acordata nu acopera in totalitate plata pagubei.am facut o sesizare la csa unde urmand sa primesc un raspuns care prevad ca va fi nefavorabil.intre timp am primit doua scrisori recomandate de la carpatica in care sunt chemat sa mi primesc bani respectiv suma de 1300ron.ce ma puteti sfatui ? care ar fi urmatorii pasi in recuperarea pagubei
Cel mai recent răspuns: mirel-d , utilizator 19:03, 5 Martie 2011
Introduce-ti actiune in instanta impotriva asiguratorului;
1. FIE va platiti din banii dv reparatia si introduceti actiune pt a recupera toata suma.
2. Puteti incasa cei 1300 lei si in termen de 30 de zile sa ii dati in judecata pt diferenta.
Vb cu un avocat cu actele in fata.
De obicei Carpatica acorda despagubiri cu valori mai mici decit cele necesare pt. reparatie. Cine accepta bine, cine nu.........instanta.
Dar, daca ati fost la un srvice partener al lor, pe baza devizului intocmit de service le raspundeti scris ca 1300 lei nu acopera reparatia autov. (nu este adus in starea de dinaintea accidentului) si le solicitati suma din deviz, necesara pt reparatia integrala.
Mai mult ca sigur ca ati depus cererea de despagubire pt. suma de 1300 lei, altel nu v-ar fi invitat sa va ridicati banii - acest lucru fiindu-va defavorabil.
Deci, puteti solicita in scris, pe cale amiabila valoarea reala a despagubirii, existind sanse sa primiti aceasta valoare, depinde mult de cum puneti problema la Sibiu, la centrala lor, nu la sucursala unde este deschis dosarul.
Sau puteti lua banii, si in baza art. 65, alin 3 din Ordinul CSA nr. 5 sa ii notificati pt. diferenta ( aceasta notificare va ajuta si in cazul unui proces cu ei). Posibil sa suprtati dv. aceasta diferenta (pt. urgenta reparatiei masinii si ridicarea din service) urmind sa o recuperati pe cale amiabila in baza art. 65 ( cred ca este mai usor asa decit in instanta si presupune mai putine costuri cu avocatul, taxa timbru etc).
Bafta.
Daca devizul este aprobat de asigurator iar factura este strict conform devizului/constatarii aprobate de insp.daune , acceptati suma ca pe un avans, somand asiguratorul sa achite si diferenta, avand dreptul sa il actionati in judecata prin contestarea sumei in termen de 30 zile. In acest interval aveti posibilitatea sa epuizati si procedura concilierii.Nu ezitati sa urmati recomandarea privind, cel putin, secondarea de catre o persoana calificata.
nu am acceptat nici o cerere de despagubire .mi au dat doar o copie xerox initial cu suma pe care mi o acorda si pentru ce piese pe care am lasat o la servisul partener cu ei urmand sa fiu programat pentru a baga masina in servis.intre timp am faccut plangerea la csa .acestia am inteles ca au cerut dosaru sa l cerceteze .dar din ce am vorbit la telefon cu o doamna de la csa iasi mi a lasat de inteles ca nu se rezolva nimic si ca acesta este doar un pas inainte de a ma adresa in instanta.azi am primit prin posta doua scrisori recomandate prin care eram invitat la sediul carpatica pentru a primi bani si mai era trecut acolo si posibilitatea de a primi bani in cont eu urmand sa indic contu . numai ca suma e prea mica si nu acopera decat chitu si vopseaua si nu prea acopera paguba
aveti idee faptul ca am semnat recomandata trimisa prin posta e vreun siretlic de al celor de la carpatica?

Alte discuții în legătură

Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna neplatit de 6luni geaglesmerles geaglesmerles buna ziua. in urma cu aproximativ 6 luni am fost implicat intr-un eveniment rutier unde eu sunt pagubitul.cel vinovat de producerea accidentului avea masina ... (vezi toată discuția)
Asigurari auto dorianztd dorianztd Buna ziua, Am si eu o problema cu un accident in lant pe A2,am fost prin la mijloc ,am masina avariata si in fata si in spate,dupa constatarea politiei ... (vezi toată discuția)