avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda politia locala

mi s-au aplicat doua puncte de penalizare pe permisul de conducere de catre politia locala pentru oprire in loc nepermis .doresc sa stiu daca politia locala are acest drept deoarece conform legii155/2010 de infiintare a acestei structuri au ca atributii sanctionarea conform legii circulatiei pe drumurile publice insa in oug195/2002 modificata Art.2 – Îndrumarea, supravegherea si controlul respectãrii normelor de circulatie pe drumurile publice se fac de cãtre politia rutierã din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, care are obligatia sã ia mãsurile legale în cazul în care constatã încãlcãri ale acestora
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:11, 1 Martie 2011
nu, singura autoritate a statului care iti poate acorda sanctiuni ce tin de permisul auto (puncte penalizare, suspendare, etc) este politia rutiera. Politia locala nu are aceste atributii insa in practica sunt f multe abuzuri in acest sens.

depune contestatie la judecatorie, ai sanse f mari sa cistigi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia locala si contraventiile la codul rutier vio.micle vio.micle In baza carei legi Politia locala pot opri in trafic autovehicule si sa aplice amenzi pentru centura si defectiuni la lumini (vezi toată discuția)
Neoprirea la semnalele politie locale MXO95 MXO95 Am intrat intr-o zona cu acceul interzis autovehiculelor, mai exact pe liniile de tramvai (Piata Libertatii-Timisoara, pt cei care stiu) Merg 200 m si vad un ... (vezi toată discuția)
Competenta up,politist rutier sau ofiter judiciar? remus11 remus11 Buna ziua,am o dilema in privinta stabilirii competentei de urmarire penala Acum un an am fost implicat intr-o infractiune (de fapt doua) comducere cu ... (vezi toată discuția)