avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act aditional sau novatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act aditional sau novatie


am incheiat un contract de credit financiar (suntem institutie publica ) cu o ,socitate pentru productia unui proiect. am primit acum o notificare ,ca soc. nu mai poate onora contractul din motive finaciare si, ca a gasit o alta societate care a fost de acord sa preia toate drepturile si obligatiile in baza unui contract de cesiune intre ele( avem si acceptul firmei respective). Intrebarea este urmatoarea se face un act aditional la contractul initial prin care se introduce firma carei preia drep. si oblig. sau se face un contract de novatie intre cele 2 soc. si noi.?? Ma poate ajuta cineva multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:28, 21 Mai 2008
Cred ca o novatie, dar nu bag mana-n foc de faptul ca am inteles bine speta...
Astfel, e vorba despre productia unui proiect, or proiectele nu se produc, sunt prestari servicii aici si nu productie...
Apoi, contractul cica e de credit financiar, deci are ca obiect sume de bani si in niciun caz preoductie sau proiecte...
Asa incat...
:-/
pe scurt; am incheiat contractul de credit financiar cu o societate sa faca ceva ,societate invocand considerente de ordin financiar se retrage in favoarea altei firme. se face act aditional la contractul initial sau contract de novatie?
Ce inseamna contract de credit financiar? Ca abia v-am raspuns mai sus, un contract de credit nu are ca obiect prestarea de servicii, asa cum sustineti dv.
Imi repetati, chiar mai pe scurt, aceleasi fapte... Nimic juridic...
V-am spus, e novatie, delegatie perfecta eventual... dupa caz, cum va intelegeti. Oricum nu vad cum sa faceti aceste acte fara un jurist, asa incat, mergeti si puneti intrebari ca sa va lamuriti... Ca tot ajungeti acolo si e mai bine sa stiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Novatia SOLTAN SOLTAN VA ROG SA-MI DETALIATI CE ESTE NOVATIA , CUM ISI POATE EA PRODUCE EFECTE, IN CAZUL UNUI CREDIT IPOTECAR, CE AR TREBUII SA FAC.CA SA POT CEDA RATA CREDITULUI ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune creanta ioanastela ioanastela Buna seara, O societate straina A vinde marfa catre o societate romaneasca B. Societea B revinde aceasta marfa in Romania catre societate C. Soc. B la un ... (vezi toată discuția)
Ajutor cesionare leasing n_i n_i Am nevoie de ajutor intr-o problema aparent simpla si logica (cel putin dupa parerea mea) dar practic foarte complicata. Am o masina cumparata in leasing prin ... (vezi toată discuția)