Am trait o situatie... acum 5 ani fostul meu sot a contractat mai multe " imprumuturi'' de la diversi camatari in baza unor contracte de imprumut semnate numai de el si de care eu nu stiam... la acel moment singurul nostru bun comun era un apartament cumparat cu credit ipotecar...camatarii desi isi primisera banii inapoi ( asa cum reiese si din inregistrarile de la procuratura) au inceput executarea apartamentului pe sumele de bani din contractele de imprumut pt ca citez "ramasesera scrise". in fine am divortat, instanta a atribuit in natura apartamentul fostului meu sot, motivarea instantei fiind " sa aiba de unde sa se indestuleze creditorii", mie revenindu-mi sulta. In continuare s-a procedat la executarea apartamentului si la vinderea lui la licitatie moment in care eu l-am adjudecat in contul creantei,fiind obligata ca si creditor intervenient sa platesc creantele preferentiale in speta banii executorului si valoarea creditului ipotecar al bancii declarat scadent si cu care se inscrisesera la masa credala. S-a intocmit procesul verbal de distributie al pretului in care se specifica si ca i se va plati bancii valoarea inscrisa la masa credala.
Acum dupa 4 ani ma trezesc ca banca isi ia incuviintare de executare silita pt executarea unei sume mult mai mari de bani impotriva mea (eram coplatitor la creditul respectiv) si impotriva fostului meu sot.... se pare ca executorul judecatoresc nu a platit creanta catre banca.
intrebari: executorul judecatoresc era obligat sa plateasca intr-un anumit termen banii catre banca?
executorul judecatoresc poate fi tinut raspunzator de diferenta de la cat era creanta bancii la momentul licitatiei si cea care este azi?
este abuz din partea executorului judecatoresc?
va multumesc pt raspunsuri...
contestatie la executare...numai ca pt a se si suspenda executarea trebuie si timbrat...plangere penala impotriva executorului..ok...numai ca pana se va si incepe un proces penal care sa poata tine in loc civilul....
plangere penala pt abuz in serviciu?
executorul era obligat prin lege sa plateasca catre banca in vreun interval de timp?
poate fi tinut raspunzator executorul pentru diferenta de suma pe care o imputa acum banca?
off...pt mine suna cam asa...in momentul in care banca a declarat creditul scadent si s-a inscris la masa credala....in acel moment practic a denuntat unilateral contractul meu cu ea...eu am platit intreaga creanta...gata ...stop....nu am avut cai prin care sa urmaresc daca au si primit banii...
chiar nu stiu cum sa incep
Hai ca asta m-a lasat masca. Oricum e prescris titlul executoriu.
Oricum ai actul de adjudecare, cel eliberat de executorul judecatoresc atunci cand l-ai preluat in contul creantei. Ai chitante/OP-uri prin care ai facut plata. In acel moment s-a inchis totul.
Esti sigura ca nu este vorba despre altceva?
E acelasi titlu executoriu?
Vei face clar contestatie la executare ca ai documente beton.
In paralel fa o adresa la banca, anexeaza toate documentele si spune-le ca s-a platit deja in data de si sa se adreseze executorului in cazul in care nu si-au primit banii.
Am avut si eu un caz in Bucuresti, a tinut 2 ani banii in banca, i-au produs si dobanzi ( am aflat din interior) si cand ne-am sesizat a si virat banii...
adresa la banca am facut acu vreo 2 luni in urma unei somatii de plata de atunci. si cu toate ca am depus acum si-au luat incuviintare.
nu este vb de alt titlu executoriu.
la momentul cand s-a adjudecat banca avea o suma...acum cu dobanzi si penalitati au in plus cateva mii de euro....de fapt solicita
cine este tinut raspunzator de diferenta?
Alte discuții în legătură
Act adjudecare
Ofof
Buna ziua...
In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)