am tot respectul fata de colegul meu athe;dar atat timp cat nu exista un capat de proba scrisa, proba cu martori este inadmisibila in ceea ce priveste imprumuturile ce rezida in sume de bani.
in ce va priveste;spuneti direct problema, sa nu tot umblam cu presupusuri
La imprumuturile cu suma mai mare de 250 lei cf Codului Civil daca nu aveti dovada scrisa cu mentiunea "bun si aprobat" scrisa de mana imprumutatului, orice alt inscris ati avea poate fi acceptat doar ca inceput de dovada scrisa...
Proba cu martori nu se admite daca nu aveti niciun fel de inscris, la sume de peste 250 lei.
am dat banii unei rude a prietenei mele,9500 euro,mi a zis k in o jum de an o sa ii am dar nu s a tinut de cuvant,el fiind intr un proces cu un teren de pe care ar urma sa ia bani,ma tot minte ca a castigat dar apar tot timpul amanari ca ii mai trebuie ceva, ca nu stiu ce. . . s.a.m.d ce sa fac?
incercati sa obtineti un inscris, sa faceti un contract de imprumut pe banii astia la notar ca sa aveti in ce baza sa-l actionati in judecata. daca nu doreste sa faceti acte, incercati sa-i faceti plangere la politie pt abuz de incredere, macar in declaratie sa recunoasca datoria
Imprumut "prieten"
ticusorin
Buna ziua,
Am imprumutat un \"prieten\" cu suma de 1.500 euro. Nu am facut nici un document, dar am un martor care a fost de fata cand i-am dat banii. Acum ... (vezi toată discuția)